USD34,19
EURO38,12
JPY0,238700
RUB0,369300
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.765,06
GR. ALTIN2.927,36
BTC65.695,08
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Şişecam Hisselerinde Önemli Değişiklik!

Şişecam Hisselerinde Önemli Değişiklik!

Şişecam Hisselerinde Önemli Değişiklik!
Şişecam Hisselerinde Önemli Değişiklik!
service

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), 26 Eylül 2024 tarihinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE) hisselerinde önemli bir değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Şişecam Hisseleri Nama Yazılı Hale Geldi

MKK’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Şişecam hisseleri artık nama yazılı olarak işlem görecek. Nama yazılı hisse senetleri, hissedarın kimlik ve adres bilgilerinin senet üzerinde açıkça belirtildiği bir türdür. Bu hisse senetlerinde devir işlemleri, senedin arkasında bulunan devir tablosu kullanılarak noter aracılığı olmadan gerçekleştirilebilir.

Şişecam Hisselerinde Önemli Değişiklik!

Nama Yazılı ve Hamiline Yazılı Hisse Senedi Arasındaki Farklar

Nama yazılı hisse senetleri ile hamiline yazılı hisse senetleri arasındaki en önemli fark, hissedarın kimliğinin belirtilmesidir. Nama yazılı hisse senetlerinde hissedar bilgileri açıkça yer alırken, hamiline yazılı hisse senetlerinde bu bilgiler bulunmaz. Ayrıca devir işlemleri de farklılık gösterir. Nama yazılı hisse senetlerinde devir, senedin üzerindeki devir tablosu ile kolayca yapılabilirken, hamiline yazılı hisse senetlerinde devir için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurulması gerekir.

Şişecam Hisselerinde Önemli Değişiklik!

Şişecam hisselerindeki bu değişikliğin, yatırımcıların işlem yapma ve hisse senetlerini yönetme şekillerini nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde daha netlik kazanacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir