USD34,20
EURO38,22
JPY0,241800
RUB0,362800
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.921,53
BTC64.413,85
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin 64 Bin Doları Gördü: Fed Kararı Sonrası Yükseliş Devam Edecek mi?

Bitcoin 64 Bin Doları Gördü: Fed Kararı Sonrası Yükseliş Devam Edecek mi?

Bitcoin 64 Bin Doları Gördü: Fed Kararı Sonrası Yükseliş Devam Edecek mi?
Bitcoin 64 Bin Doları Gördü: Fed Kararı Sonrası Yükseliş Devam Edecek mi?
service

Bitcoin fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararının ardından önemli bir toparlanma gösterdi. 64 bin dolara ulaşan Bitcoin, son üç haftanın en yüksek zirvesine ulaştı. Altcoinler de benzer kazanımlar elde ederek yüzde 3 ile 10 arasında bir artış gösterdi. Kripto piyasa değeri ise son bir ayın en yüksek zirvesine çıkarak 2,21 trilyon dolara ulaştı. Ancak uzmanlar, son iki gündür süren bu yükselişin devam edip etmeyeceği konusunda endişeli.

Santiment, Yatırımcı Duyarlılığını Takip Edin!

Zincir üstü analiz firması Santiment, yatırımcıların piyasa hissiyatını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini ele alan bir dizi paylaşım yaptı. Santiment, geçtiğimiz boğa koşusunda piyasa duygularını inceleyerek olası bir geri çekilme durumunda yatırımcıların hangi fiyat aralıkları korku ve açgözlülüğe göre hareket ettiğini inceledi. Fed’in faiz indirimi ile kripto piyasasına yönelik büyüme beklentilerinin arttığını ve bunun da iyimserliği arttırdığını açıkladı. Analiz firması, sosyal medyanın bu açıdan yatırımcı duygularını takip etmede önemli olduğunu vurguluyor.

Bitcoin 64 Bin Doları Gördü: Fed Kararı Sonrası Yükseliş Devam Edecek mi?

Bitcoin Fiyatında Yeni Bir Düşük Zirve mi?

Popüler kripto para analisti, Bitcoin fiyatındaki yükselişi inceleyen son paylaşımında kripto paranın son dönemlerde yaptığı düşük zirvelere dikkat çekti. 2024 Şubat, Temmuz ve Ağustos aylarında Bitcoin’in zirvelerini inceleyen analist, kripto paranın belirli bir seviyeye kadar yükselip düştüğü gösteren bir grafik paylaştı. Analist, zirveleri işaret ederek daha önce tekrarlandığı gibi bu seviyeden düşüş olasılığının bulunduğunu ifade etti. Bir önceki paylaşımında ise BTC zirvelerini takip etmek için 200 SMA’yı izlemek gerektiğini açıklamıştı.

Bitcoin (BTC) Güncel Fiyat Görünümü

BTC fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 63,424 dolardan işlem görüyor. Erken işlem saatlerinde 64 binin üzerine çıkan kripto paranın işlem hacmi yüzde 11 düştü. Ayrıca Japonya Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının da fiyatın iyileşmesinde katkısı olduğu görülüyor.

Teknik Analiz

Teknik grafiğe bakıldığında Bollinger Bantları genişleyen bir aralıkta fiyat oynaklığının yüksek olduğunu işaret ediyor. Günlük mum, 200 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) tam altında yer alıyor. Trendin yönünü işaret eden MACD göstergesinin sinyal çizgisinin üzerinde pozitif bölgede yukarı yönlü hareket etmesi mevcut trendin güçlendiğini işaret ediyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise nötr bölgeden 63 seviyesine çıkarak satın alım bölgesi olan 70’e doğru hareket ediyor. Bitcoin fiyatı mevcut momentumu sürdürebilirse yeniden 65 bin doların üzerine çıkarak ekim ayında beklenen pozitif etki ile 70 bin dolar seviyesini eylül ayında yeniden test edebilir.

Bitcoin fiyatı, Fed’in faiz indirimi kararının ardından önemli bir toparlanma gösterdi ve 64 bin doları gördü. Ancak uzmanlar, eylül ayında bir düşüşün mümkün olduğunu belirtiyor. Santiment verilerine göre, Bitcoin’in 70 bin dolara ulaşması açgözlülük duygusunu tetikleyebilirken, 50-59 bin dolar aralığı ise korku ve dip olasılığını işaret ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir