USD34,17
EURO38,21
JPY0,236200
RUB0,370200
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
GR. ALTIN2.933,56
BTC65.004,54
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş Bankası Başkanı: Türk Finans Sektörü 100 Yılda Geldiği Noktayla İftihar Ediyor

İş Bankası Başkanı: Türk Finans Sektörü 100 Yılda Geldiği Noktayla İftihar Ediyor

İş Bankası Başkanı: Türk Finans Sektörü 100 Yılda Geldiği Noktayla İftihar Ediyor
İş Bankası Başkanı: Türk Finans Sektörü 100 Yılda Geldiği Noktayla İftihar Ediyor
service

Türkiye İş Bankası’nın 100. yılında düzenlenen ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış’ Konferansı’nda İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, Türk finans sektörünün başarısını ve iftihar edilecek bir noktaya geldiğini vurguladı.

Türk Bankacılığının 100 Yıllık Yolculuğu

Bali, Türk finans sektörünün başarı öyküsünü anlatırken, kuruluşundan bu yana geçen 100 yılda sektörün gösterdiği direnç ve büyümeyi vurguladı. “O dönemde ‘Türkler bankacılık yapamaz’ diye bir söylem oluyor. Kurucu müdürümüz Celâl Bayar ve Burhan Karagöz’ün yaptıkları söyleşi; ben tanıdığım aile çocuklarını, Türk çocuklarını seçtim bilhassa Türkler bankacılık yapamaz denilen kompleksi yenmek için yabancıları seçmedim diyor. Kurucularımızın böyle vizyonları vardı. Cumhuriyet’ten on yıl sonra, bankanın dokuzuncu yılında Türkler bankacılık nasıl yaparmış onu gösteriyoruz.” dedi.

İş Bankası Başkanı: Türk Finans Sektörü 100 Yılda Geldiği Noktayla İftihar Ediyor

Türk Finans Sektörünün Başarı Hikayesi

Bali, Türk finans sektörünün özellikle 2000’li yılların ilk yarısında gelen yabancı yatırımcılara rağmen ayakta kalmasını ve başarılı bir şekilde büyümesini vurguladı. “Yakın zamandan da örnek vermek gerekirse; 2000’li yılların ilk yarısında çok ciddi yabancı doğrudan sermaye geldi. Yabancı bankalar geldiğinde acaba ‘Türk bankalarının durumu ne olacak, ayakta kalabilecek mi?’ tartışmaları yaşandı. Türk bankacılık sektörü aslanlar gibi ayakta kaldı. Teknolojiye uyumlu, kişiye özelleştirilmiş hizmet anlayışıyla her kanalda çalışarak bankacılık yaptığımızı gösterebildik diye düşünüyorum. Türk finans sektörü iftihar edebileceğimiz bir sektör.” şeklinde konuştu.

İş Bankası Başkanı Adnan Bali, Türk finans sektörünün 100 yıldır gösterdiği başarı ve geleceğe yönelik umut vadeden vizyonuyla iftihar edilecek bir noktaya geldiğini vurguladı. Sektörün, geçmişteki zorluklara rağmen ayakta kalmayı başardığını ve teknolojiye uyum sağlayan, kişiye özelleştirilmiş hizmetler sunan bir yapıyla geleceğe hazır olduğunu belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir