USD34,16
EURO38,22
JPY0,239500
RUB0,365900
GBP45,83
EURO/USD1,12
BIST9.719,90
GR. ALTIN2.924,13
BTC66.264,40
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BofA’dan Yatırımcılara 4 Kritik Tarih Uyarısı: Seçimler Öncesi Piyasalar Oynak Olacak

BofA’dan Yatırımcılara 4 Kritik Tarih Uyarısı: Seçimler Öncesi Piyasalar Oynak Olacak

BofA'dan Yatırımcılara 4 Kritik Tarih Uyarısı: Seçimler Öncesi Piyasalar Oynak Olacak
BofA'dan Yatırımcılara 4 Kritik Tarih Uyarısı: Seçimler Öncesi Piyasalar Oynak Olacak
service

Hisse senedi yatırımcıları için ABD’de kasım ayında yapılacak seçimler kritik bir tarih olurken, Fed’in 50 baz puanlık ilk faiz indirimi sonrasında belirsizlikler de azaldı. Bank of America ise ABD’deki başkanlık seçimlerine kadar piyasalar için önemli olan 4 tarihe dikkat çekti.

Seçimler Öncesi Kritik 4 Tarih

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Kamala Harris ve Donald Trump arasındaki mücadelede kazanan belli olacak. Bank of America (BofA), hisse senedi piyasası için seçimlere kadar bazı önemli gelişmelere dikkat çekerken, 4 önemli tarih vererek yatırımcıları uyardı.

BofA'dan Yatırımcılara 4 Kritik Tarih Uyarısı: Seçimler Öncesi Piyasalar Oynak Olacak

Eylül ve Ekim Aylarında İstihdam Raporları Önemli

BofA hem yatırımcıların dikkat etmesi gereken tarihleri paylaştı hem de S&P 500 endeksi üzerindeki beklenen hareketleri opsiyon fiyatlarıyla analiz etti. Eylül ve ekim aylarına ait ABD tarım dışı istihdam raporlarının açıklanacağı 4 Ekim ve 1 Kasım tarihleri piyasalar için önemli. BofA, bu tarihlerde S&P 500’de yüzde 1’den fazla oynaklık öngörürken, güçlü istihdam raporları ve PMI verilerinin hisse senetleri üzerinde olumlu etkiler yaratabileceği de ifade edildi.

BofA'dan Yatırımcılara 4 Kritik Tarih Uyarısı: Seçimler Öncesi Piyasalar Oynak Olacak

Enflasyon Verisi Piyasayı Etkileyebilir

ABD’de eylül ayı enflasyon verisi 10 Ekim’de açıklanacak. Ancak Fed’in enflasyondan ziyade iş gücü piyasasına odaklanması nedeniyle bu verinin piyasa üzerindeki etkisinin daha sınırlı olacağı belirtilse de S&P 500’de yüzde 1’e yakın bir dalgalanma bekleniyor.

Teknoloji Şirketlerinin Getirileri Dikkat Çekici

Büyük teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek getirilerini açıklayacağı 21 Ekim. Bu sonuçların özellikle yapay zekâ teknolojilerinin gelir potansiyeli hakkında ipuçları vermesi bekleniyor.

Seçim Sonuçları Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

Seçim sonuçlarının açıklanması sonrası, 6 Kasım tarihi piyasa için kritik bir gün olacak. BofA, S&P 500’de yüzde 2,5 seviyelerinde bir hareket beklerken, seçimlerden kesin kazanan çıkarsa, piyasalar yeni başkanın dört yıllık görev süresi boyunca uygulayacağı politikaları fiyatlamaya başlayacak.

BofA’dan yatırımcılara 4 kritik tarih uyarısı: Seçimler öncesi piyasalar oynak olacak. ABD’de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde piyasalar dalgalanabilir. Bank of America, yatırımcıların dikkat etmesi gereken 4 önemli tarih belirledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir