USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.765,71
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin 70 Bin Doları Gördü! Fed Kararından Sonra Piyasada Heyecan Var mı?

Bitcoin 70 Bin Doları Gördü! Fed Kararından Sonra Piyasada Heyecan Var mı?

Bitcoin 70 Bin Doları Gördü! Fed Kararından Sonra Piyasada Heyecan Var mı?
Bitcoin 70 Bin Doları Gördü! Fed Kararından Sonra Piyasada Heyecan Var mı?
service

Bitcoin fiyatı, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararının ardından önemli bir toparlanma göstererek son üç haftanın en yüksek zirvesine, 64 bin dolara ulaştı. Altcoinler de benzer bir yükseliş göstererek yüzde 3 ile 10 arasında bir artış yaşadı. Kripto piyasa değeri ise son bir ayın en yüksek zirvesine çıkarak 2,21 trilyon dolara ulaştı. Ancak son iki gündür devam eden bu yükseliş ivmesinin devam edip etmeyeceği tartışılıyor.

Santiment, Yatırımcı Duyarlılığını Takip Edin!

Zincir üstü analiz firması Santiment, yatırımcıların piyasa hissiyatını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini ele alan bir dizi paylaşım yaptı. Geçtiğimiz boğa koşusunda piyasa duygularını inceleyerek olası bir geri çekilme durumunda yatırımcıların hangi fiyat aralıkları korku ve açgözlülüğe göre hareket ettiğini inceledi. ABD Fed’in faiz indirimi ile kripto piyasasına yönelik büyüme beklentilerinin arttığını ve bunun da iyimserliği arttırdığını açıkladı. Analiz firması, sosyal medyanın bu açıdan yatırımcı duygularını takip etmede önemli olduğunu vurguluyor.

Bitcoin 70 Bin Doları Gördü! Fed Kararından Sonra Piyasada Heyecan Var mı?

Bitcoin Fiyatında Yeni Bir Zirve mi?

Popüler kripto para analisti, Bitcoin fiyatındaki yükselişi inceleyerek son dönemdeki düşük zirvelere dikkat çekti. Paylaştığı grafikte 2024 Şubat, Temmuz ve Ağustos aylarında Bitcoin’in zirvelerini inceledi. Kripto paranın belirli bir seviyeye kadar yükselip düştüğü gösteren analist, zirveleri işaret ederek daha önce tekrarlandığı gibi bu seviyeden düşüş olasılığının bulunduğunu ifade etti. Bir önceki paylaşımında ise BTC zirvelerini takip etmek için 200 SMA’yı izlemek gerektiğini açıklamıştı.

Bitcoin 70 Bin Doları Gördü! Fed Kararından Sonra Piyasada Heyecan Var mı?

Bitcoin (BTC) Güncel Fiyat Görünümü

BTC fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 63,424 dolardan işlem görüyor. Erken işlem saatlerinde 64 binin üzerine çıkan kripto paranın işlem hacmi yüzde 11 düştü. Ayrıca Japonya Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının da fiyatın iyileşmesinde katkısı olduğu görülüyor.

Teknik Analiz: Bollinger Bantları ve MACD

Teknik grafiğe bakıldığında Bollinger Bantları genişleyen bir aralıkta fiyat oynaklığının yüksek olduğunu işaret ediyor. Günlük mum, 200 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) tam altında yer alıyor. Trendin yönünü işaret eden MACD göstergesinin sinyal çizgisinin üzerinde pozitif bölgede yukarı yönlü hareket etmesi mevcut trendin güçlendiğini işaret ediyor.

RSI: Satın Alım Bölgesine Doğru

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise nötr bölgeden 63 seviyesine çıkarak satın alım bölgesi olan 70’e doğru hareket ediyor. Bitcoin fiyatı mevcut momentumu sürdürebilirse yeniden 65 bin doların üzerine çıkarak ekim ayında beklenen pozitif etki ile 70 bin dolar seviyesini eylül ayında yeniden test edebilir.

Bitcoin fiyatı, Fed’in faiz indirimi kararından sonra önemli bir yükseliş yaşadı ve 70 bin dolar seviyesini test etti. Ancak uzmanlar, bu yükselişin sürdürülebilir olup olmadığını ve yeni bir zirve olup olmadığını sorguluyor. Santiment gibi zincir üstü analiz firmaları, yatırımcıların piyasa hissiyatını dikkatlice takip etmeleri gerektiğini vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir