USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.738,82
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kurumlar Vergisi’nde Büyük Değişiklik: Asgari Oran %10’a Çıktı

Kurumlar Vergisi’nde Büyük Değişiklik: Asgari Oran %10’a Çıktı

Kurumlar Vergisi'nde Büyük Değişiklik: Asgari Oran 'a Çıktı
Kurumlar Vergisi'nde Büyük Değişiklik: Asgari Oran %10'a Çıktı
service

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurumlar Vergisi Genel Tebliği’nde önemli değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeyle şirketlerin ödeyeceği kurumlar vergisi, beyan edilen kazancın %10’undan aşağı olamayacak. Bu değişikliğin 2025 yılından itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Asgari Kurumlar Vergisi Oranı Artırıldı

Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan “Kurumlar Vergisi Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, mükelleflerin ödeyecekleri kurumlar vergisi, beyan ettikleri kazancın indirim ve istisnalar düşülmeden önceki tutarının yüzde 10’undan aşağı olamayacak.

Kurumlar Vergisi'nde Büyük Değişiklik: Asgari Oran 'a Çıktı

Değişikliğin Uygulama Tarihi

Hesap dönemi takvim yılı olan mükelleflerin 2025 yılı ve izleyen vergilendirme dönemlerinde elde edilen kazançlarına, özel hesap dönemine tabi olan mükelleflerin ise söz konusu takvim yılında başlayan özel hesap dönemi ve izleyen vergilendirme dönemlerinde elde edilen kazançlarına asgari kurumlar vergisi uygulanacak.

Kurumlar Vergisi'nde Büyük Değişiklik: Asgari Oran 'a Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı bu değişikliğin, şirketlerin vergi yükünü artırması ve ekonomik faaliyetlere etkisi olacağı tahmin ediliyor. Kurumlar vergisi düzenlemesinin ayrıntıları ve etkileri önümüzdeki dönemde daha net şekilde görülecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir