USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.522,19
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 400 Milyon Dolarlık Yatırım: MicroStrategy Kaldıraçlı ETF’ler Yoğun İlgi Görüyor

400 Milyon Dolarlık Yatırım: MicroStrategy Kaldıraçlı ETF’ler Yoğun İlgi Görüyor

400 Milyon Dolarlık Yatırım: MicroStrategy Kaldıraçlı ETF'ler Yoğun İlgi Görüyor
400 Milyon Dolarlık Yatırım: MicroStrategy Kaldıraçlı ETF'ler Yoğun İlgi Görüyor
service

Leveraged MicroStrategy ETF’leri, bireysel yatırımcıların Bitcoin’e kaldıraçlı biçimde yatırım yapmasına imkan tanıyor ve net varlıkları 400 milyon doların üzerine çıktı. MicroStrategy’nin Bitcoin stratejileri ve yüksek riskli yatırımların artışı, yatırımcılar için önemli bir tartışma konusu haline geldi.

MicroStrategy’nin Bitcoin Stratejileri

Ağustos ayında Defiance ETFs, Leveraged MSTR ETF’sini piyasaya sürdü. Rakipleri REX Shares ve Tuttle Capital Management ise Eylül ayında daha fazla kaldıraçlı versiyonlarla piyasaya girdi. İlk hafta içinde Leveraged MicroStrategy ETF’leri 70 milyon doların üzerinde giriş gördü. MicroStrategy yaklaşık 4 yıldır Bitcoin’e yoğun biçimde yatırım yapıyor. Şirketin kurucusu Saylor da Bitcoin’e kaldıraçlı yatırım yapmak isteyenlerin MSTR satın aldığını söyledi. Şimdi kaldıraçlı BTC hissesinin de kaldıraçlı versiyonlarıyla yatırımcılara daha fazla volatilite vadediliyor.

400 Milyon Dolarlık Yatırım: MicroStrategy Kaldıraçlı ETF'ler Yoğun İlgi Görüyor

Yüksek Riskli Yatırımların Artışı

MicroStrategy, Bitcoin birikimlerini artırma taahhüdünü artırmak adına denge tablosunu daha da kullanmanın yollarını arıyor. Eylül ayında firmadan 700 milyon dolarlık borçlanma ihalesi duyuruldu. Analist Mark Palmer, şirketin daha fazla Bitcoin edinmek için bu borcu kullanabileceğini söyledi. Leveraged ETF’ler, temel bir endeksin getirisini artırmayı amaçlar ve bu da kısa vadede yüksek kazançlar sağlayabilir. Ancak potansiyel kayıpları da artırır.

Leveraged MicroStrategy ETF’lerinin popülerliği, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyenler arasında yüksek riskli araçlara olan ilgiyi artırıyor. Yatırımcılar bu ETF’lerin potansiyel getirileri ile beraber artan risklerini dikkatlice değerlendirmeli. Piyasa dinamikleri ve ETF’lerin performansı gelecekteki yatırım kararları için önemli bir gösterge olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir