USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.668,56
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Vitalik Buterin: Ethereum Ekosisteminde Uyum İçin Yeni Konsept

Vitalik Buterin: Ethereum Ekosisteminde Uyum İçin Yeni Konsept

Vitalik Buterin: Ethereum Ekosisteminde Uyum İçin Yeni Konsept
Vitalik Buterin: Ethereum Ekosisteminde Uyum İçin Yeni Konsept
service

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum ekosisteminde çeşitli sektörler arasında daha fazla uyum sağlamayı hedefleyen ‘Ethereum uyumu’ kavramını tanıttı. Bu kavram, topluluk içindeki teknik ve ekonomik hizalanmanın yanı sıra, açık kaynak ilkelerinin benimsenmesi ve kamu hizmetlerine destek verilmesi gibi değer uyumunun önemini vurguluyor.

Ekosistem Entegrasyonunu Sağlamak

Buterin, Ethereum ekosisteminde merkeziyetsizlik ve işbirliğini entegre etmek için bu yeni çerçeveyi önerdi. ‘Ethereum uyumu’ adlı bu çerçeve, istemci ekipleri, araştırmacılar ve geliştiriciler gibi çeşitli grupların uyumlu bir ekosistem yönünde birleşmelerini amaçlıyor.

Vitalik Buterin: Ethereum Ekosisteminde Uyum İçin Yeni Konsept

Teknik ve Ekonomik Hizalama

‘Ethereum uyumu’, merkeziyetsizliği azaltırken kamu hizmetlerine katkıda bulunan girişimleri desteklemeyi de hedefliyor. Ayrıca, ETH’nin birincil token olarak kullanımını teşvik ederek ekosistem genelinde faydalarını ve ağ etkilerini artırmayı amaçlıyor.

Ethereum Uyumunu Ölçmek

Uyumu ölçmek ve teşvik etmek için Buterin, ekosistemin temel değerlerini yansıtan belirli metriklerin benimsenmesini önerdi. Bu metrikler, Free Software Foundation ve Open Source Initiative tarafından tanımlanan açık kaynak uygulamalarına uyumu içeriyor.

‘Gösterge Tablosu Organizasyonları’

Bu ‘gösterge tablosu organizasyonları’, projelerin Ethereum’un temel değerleriyle uyumunu izleyerek rekabet etmelerini teşvik ediyor. Buterin, bu organizasyonların Ethereum Foundation’dan bağımsız olarak çalışmasını ve böylece tarafsızlıklarını korumalarını bekliyor.

Ethereum ekosisteminde uygulanan bu ‘uyum’ konsepti, Ether’in geleceğinin sağlam, birleşik ve temel ilkelere sadık kalarak büyümesini sağlayacak. Bu sayede, ekosistem hem teknik hem de ekonomik olarak daha tutarlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir