USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.819,67
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çin, Nvidia Çiplerine ‘Hayır’ Diyor: Yerli Yapay Zeka Çipleri İçin Çağrı

Çin, Nvidia Çiplerine ‘Hayır’ Diyor: Yerli Yapay Zeka Çipleri İçin Çağrı

Çin, Nvidia Çiplerine 'Hayır' Diyor: Yerli Yapay Zeka Çipleri İçin Çağrı
Çin, Nvidia Çiplerine 'Hayır' Diyor: Yerli Yapay Zeka Çipleri İçin Çağrı
service

Çin, ABD yaptırımlarına karşı koyma ve yerli çip sektörünü geliştirme hedefiyle şirketlerini Nvidia’nın güçlü yapay zeka çiplerinden uzak durmaya teşvik ediyor. Pekin yönetimi, Çinli şirketlere Nvidia ürünlerine alternatif olarak yerli üretim yapay zeka çiplerini satın almaları için çağrıda bulunuyor.

Nvidia H20 Çiplerine Karşı Politikalar

Konuya aşina kaynaklara göre, Çinli düzenleyiciler yapay zeka modelleri geliştirmek ve çalıştırmak için kullanılan Nvidia’nın H20 çiplerinin satın alınmasını engellemeye çalışıyor. Bu, açık bir yasak olmaktan ziyade, şirketlere yerli alternatifler üzerinde durmaları yönünde bir rehberlik olarak yorumlanıyor.

Çin, Nvidia Çiplerine 'Hayır' Diyor: Yerli Yapay Zeka Çipleri İçin Çağrı

Yerli Yapay Zeka Çip Üreticilerine Destek

Bu hamle, olası ek ABD kısıtlamalarına karşı hazırlık olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda, yerel yapay zeka çip üreticilerinin pazar paylarını artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir strateji olarak da görülüyor.

Çin’in Nvidia çiplerine olan bağımlılığını azaltma çabaları, yerli yapay zeka çip sektörünün gelişimini hızlandırmayı ve ABD yaptırımlarına karşı daha dirençli bir teknoloji ekosistemi oluşturmayı amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir