USD34,26
EURO37,83
JPY0,234400
RUB0,360300
GBP45,17
EURO/USD1,10
BIST8.903,37
GR. ALTIN2.928,72
BTC61.347,60
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Boğa Koşusuna İşaret Mi?

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Boğa Koşusuna İşaret Mi?

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Boğa Koşusuna İşaret Mi?
Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Boğa Koşusuna İşaret Mi?
service

Bitcoin fiyatı, Eylül ayının ikinci yarısından itibaren küresel ekonomik gelişmelerle birlikte yükselmeye devam etti ve 60.000 doların üzerinde tutunmayı başardı. Analistlerin tahminlerine göre, Bitcoin şimdiye kadarki en iyi Eylül ayını geçirebilir ve rezerv oranlarının artmasıyla birlikte Ekim ayına güçlü bir giriş yapabilir.

Bitcoin ETF Girişleri Eylül Sonunda Artıyor

27 Eylül’de Bitcoin ETF’lerinde yıllık toplam 496 milyon dolarlık net giriş yaşandı. En yüksek giriş, ARKB ETF’sine ait oldu ve toplam net giriş 2,723 milyar dolara ulaştı. Fidelity ETF’si 124 milyon dolarlık tek günlük girişle 9,989 milyar dolarlık net girişe ulaştı. Grayscale ise 26 milyon dolarlık tek günlük girişle 20 milyar dolarlık net çıkış yaşadı. Bitcoin ETF’lerindeki net varlık değeri 61 milyar dolara ulaştı ve BlackRock’un uzun vadeli bir yatırım seçeneği olarak Bitcoin ETF hissesi satın aldığı duyuruldu.

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Boğa Koşusuna İşaret Mi?

Bitcoin ETF Girişleri Ekim Rallisi İçin Erken İşaret Mi?

Eylül ayında ETF’lerde yaşanan net ve tutarlı girişler, Bitcoin’in Fed faiz indiriminin ardından gösterdiği iyileşmeyi sürdürmesine ve Eylül sonunda toparlanmasını sağladı. CryptoQuant CEO’sunun açıklamalarına göre, rezerv oranları arttı ve bu durum ETF girişlerini destekledi. Rezerv artışı, geçmiş yükseliş trendlerine göre boğa koşusu başlamadan önceki bir işaret olarak değerlendiriliyor. Bu artışın devam etmesi, Ekim ve Kasım aylarında beklenen potansiyel boğa koşusundan önce erken bir işaret olabilir.

Bitcoin Fiyat Tahmini: 61 Milyar Dolarlık ETF Girişi Boğa Koşusuna İşaret Mi?

Bitcoin Fiyat Tahmini: Boğa Piyasası Devam Edecek Mi?

Hafta sonu Bitcoin fiyatı, son iki ayın en yüksek zirvesine ulaşarak 66.500 dolara çıktı. Analist Captan Faibik, Bitcoin’in şu anda boğaların tam kontrolünde olduğunu ifade etti ve bir sonraki direnç seviyesinin 68.000 dolar olduğunu açıkladı. Boğaların bu seviyeyi koruyabilmesi halinde genişleyen kama modelinde yukarı yönlü bir kırılma gerçekleşebilir ve Bitcoin fiyatı Aralık ayının sonuna doğru 88.000 ile 90.000 dolar arasında olabilir. Ancak Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin BTC fiyatında kısa vadeli spekülasyonlara neden olabileceği belirtiliyor. Eğer BTC 68.000 dolar seviyesini aşamazsa, fiyat önemli bir geri çekilme ile 57.000 dolara kadar düşebilir.

Bitcoin fiyatı, Eylül ayında %11 artışla 66.500 dolara ulaştı. Analistler, ETF girişlerinin artması ve rezerv oranlarındaki yükselişin boğa piyasasının başlangıcına işaret ettiğini söylüyor. Ancak Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin piyasada dalgalanmalara neden olabileceği unutulmamalı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir