USD34,20
EURO37,95
JPY0,238400
RUB0,365700
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.559,21
GR. ALTIN2.912,12
BTC63.912,23
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa İstanbul İçin Kritik Gün: 1 Ekim Salı

Borsa İstanbul İçin Kritik Gün: 1 Ekim Salı

Borsa İstanbul İçin Kritik Gün: 1 Ekim Salı
Borsa İstanbul İçin Kritik Gün: 1 Ekim Salı
service

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., haftanın ikinci işlem günü olan 1 Ekim Salı gününe dair önemli piyasa ve şirket haberlerin yer aldığı günlük değerlendirmesini yayınladı. İşte detaylar…

Halka Açık Şirket Haberleri

İş Yatırım Araştırma, 1 Ekim Salı günü için derlediği önemli borsa ve şirket haberlerini paylaştı. Gelişmekte olan ülke borsalarında gözlenen satış dalgası dikkat çekiyor. ABD hisseleri ise tarım dışı istihdam verisi öncesinde yükselişini sürdürüyor. Fed Başkanı Powell’ın faiz indirimlerinde aceleci davranmayacakları yönündeki açıklaması hisse senedi piyasalarını etkilemedi. Kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi ihtimali %40’ın altına geriledi. Buna rağmen S&P kısa süreli bir oynaklığın ardından yeni bir zirve kaydetti.

Borsa İstanbul İçin Kritik Gün: 1 Ekim Salı

Borsa İstanbul, Dünya Piyasalarından Bağımsız Bir Şekilde Geriliyor

Gelişmekte olan ülke hisseleri ABD piyasalarındaki iyimser havaya katılmazken, faiz indirimine daha duyarlı olan Çin hariç gelişmekte olan ülke endeksi %2’ye yakın kayıpla günü tamamladı. Endonezya, Güney Afrika, Kolombiya, Peru, Polonya ve Tayvan en sert gerileyen borsalar arasında yer alıyor. Borsa İstanbul ise dünyadan bağımsız bir şekilde gerilemeye devam ediyor. MSCI Türkiye son üç ayda %13 kayıpla en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke borsa endeksi oldu. Beyaz eşya ve otomotiv hisseleri endeksi aşağı çekmeye devam ediyor. Defansif sektörler ise Anadolu Grubu Holding hisseleri öncülüğünde satış baskısıyla karşı karşıya.

Borsa İstanbul İçin Kritik Gün: 1 Ekim Salı

Bankalar Satış Dalgasına Katıldı

Ankara’nın ekonomi politikalarında gaza ve frene aynı anda basması sonrası sanayi hisselerini %6 oranında geride bırakan bankalar da satış dalgasına katıldı. Ağustos ayı sektör verileri bankaların karlılığındaki zayıflamanın sürdüğünü gösteriyor. Akbank ve dolaylı olarak Sabancı Holding negatif ayrışıyor. Kalkınma bankalarının karlılığı sektöre göre daha iyi görünüyor. Bu durum TSKB için olumlu bir haber olarak değerlendiriliyor. Çin rüzgarından yararlanan Ereğli, Kardemir ve Şişecam endekse göre güçlü duruşunu koruyor. Enka ise 72 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile yeniden takip listesine eklendi.

Borsa İstanbul İçin Destek ve Direnç Seviyeleri

Dünya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da negatif bir açılışa işaret ediyor. Bankalarda satış baskısı kısa vadede devam edebilir. Bugün veya yarın açıklanması beklenen otomotiv verilerinin zayıf geleceği öngörülüyor. Kredi notu indirimi haberi sonrası Petkim endekse göre zayıflayabilir. Endeks için destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 9.500 ve 9.800 olarak belirlendi. Teknik bültende öne çıkan hisseler arasında ise Akçansa, Koç Holding ve Yapı Kredi bulunuyor.

İş Yatırım Menkul Değerler, yatırımcıları piyasa hareketleri konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bu değerlendirmeler bilgilendirme amaçlı olup yatırım danışmanlığı kapsamında değerlendirilmemelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir