USD34,18
EURO37,86
JPY0,238300
RUB0,358800
GBP45,57
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
GR. ALTIN2.921,95
BTC61.732,09
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ethereum’un Geleceği: Vitalik Buterin 2.644 Dolarlık Ekosistem için Merkeziyetsizliği ve İşbirliğini Öne Çıkardı

Ethereum’un Geleceği: Vitalik Buterin 2.644 Dolarlık Ekosistem için Merkeziyetsizliği ve İşbirliğini Öne Çıkardı

Ethereum'un Geleceği: Vitalik Buterin 2.644 Dolarlık Ekosistem için Merkeziyetsizliği ve İşbirliğini Öne Çıkardı
Ethereum'un Geleceği: Vitalik Buterin 2.644 Dolarlık Ekosistem için Merkeziyetsizliği ve İşbirliğini Öne Çıkardı
service

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) ekosisteminin, değeri 2.644 dolara ulaşan bu dijital varlığın geleceği için merkeziyetsizliği ve işbirliğini koruyarak gelişebileceğini açıkladı. Buterin, ekosistemin gücünün geniş bir geliştirici topluluğundan beslendiğini vurguladı.

Merkeziyetsizlik ve İşbirliği

Buterin, ekosistemdeki projelerin birbirine uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlamanın zorluklarına değindi. “Temel zorluk, tüm projelerin birlikte tek bir Ethereum ekosistemi gibi hissettiren bir şey inşa ettiğinden emin olmaktır,” dedi. Buterin, Ethereum uyumunun değerler/idealler, teknoloji ve ekonomi alanlarını kapsaması gerektiğini vurguladı. Değerler uyumu olarak açık kaynaklı olma, merkeziyetsizliği minimize etme ve kamu mallarını destekleme; teknolojik uyum olarak ekosistem genelinde standartlarla çalışma; ekonomik uyum olarak ise mümkün olduğunca ETH’nin token olarak kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Ethereum'un Geleceği: Vitalik Buterin 2.644 Dolarlık Ekosistem için Merkeziyetsizliği ve İşbirliğini Öne Çıkardı

Açık Kaynak ve Standartlara Bağlılık

Buterin, açık kaynak olmanın iki önemli nedeni olduğunu açıkladı. “Bu hem güvenliği sağlamak için kodun incelenebilir olmasını hem de özel kilitlenme riskini azaltarak izin gerektirmeyen üçüncü taraf iyileştirmeleri mümkün kılar,” dedi. Çekirdek altyapı bileşenlerinin kesinlikle açık kaynak olması gerektiğini vurguladı. “Yeni bir özellik tanıtmak istiyorsanız, mevcut standartlar tarafından bu iyi bir şekilde karşılanmıyorsa, başkalarıyla işbirliği içinde yeni bir ERC yazın. Uygulamalar ve cüzdanlar, hangi ERC’lerle uyumlu olduklarına göre değerlendirilebilir.” Eğitim ve güvenlik konusunda da merkeziyetsizlik ve sağlamlığın önemsenmesi gerektiğini söyleyen Buterin uygulama ekosistemi geliştiricilerinin güven noktaları ve sansür zayıflıklarından kaçınmaları gerektiğini ifade etti.

Ethereum: Bir Gelecek Vaadi

Buterin, ekosistem projelerinin Ethereum topluluğuna ve dünyaya olumlu katkılar sağlaması gerektiğini vurguladı. “Ethereum, dünyayı daha özgür ve açık bir yer haline getirmek, yeni sahiplik ve işbirliği biçimlerini mümkün kılmak için var.” Sonuç olarak Ethereumn kurucu ortağı projelerin sürdürülebilir değer sunan uygulamalar geliştirmeleri ve kripto dışında da kullanılabilir teknolojiler inşa etmeleri gerektiğini belirtti. Böylece finansa katılım ve güvenlik gibi alanlarda somut faydalar görülebilir.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, 2.644 dolarlık ekosistem için merkeziyetsizliğin ve işbirliğinin önemini vurgulayarak, Ethereum’un sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesini hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir