USD34,22
EURO37,87
JPY0,235900
RUB0,362200
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,24
GR. ALTIN2.918,25
BTC60.937,78
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Moody’s, Brezilya’nın Kredi Notunu Yükseltti: %2.5’lik Büyüme Beklentisi

Moody’s, Brezilya’nın Kredi Notunu Yükseltti: %2.5’lik Büyüme Beklentisi

Moody's, Brezilya'nın Kredi Notunu Yükseltti: %2.5'lik Büyüme Beklentisi
Moody's, Brezilya'nın Kredi Notunu Yükseltti: %2.5'lik Büyüme Beklentisi
service

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Brezilya’nın kredi notunu yükselttiğini duyurdu. Moody’s, Brezilya’nın ekonomisinde önemli iyileşmeler gözlemlediğini ve bu iyileşmenin kredi notunu yükseltmeye yol açtığını belirtti.

Moody’s, Brezilya’nın Kredi Notunu Yükseltti

Moody’s’in yaptığı açıklamaya göre, Brezilya’nın uzun vadeli ihraççı ve kıdemsiz teminatsız tahvil notu “Ba2″den “Ba1″e yükseltildi. Kredi notunun görünümü “durağan” olarak devam edecek. Moody’s, kredi notundaki yükseltmenin, daha önce değerlendirilenden daha sağlam bir büyüme performansı ve kredi profiline dayanıklılık kazandıran büyüyen bir ekonomik ile mali reform geçmişi dahil olmak üzere devam etmesini bekledikleri önemli kredi iyileştirmelerini yansıttığını belirtti.

Moody's, Brezilya'nın Kredi Notunu Yükseltti: %2.5'lik Büyüme Beklentisi

Güçlü Büyüme ve Mali Disiplin

Moody’s, açıklamasında Brezilya’nın mali çerçevesinin güvenilirliğinin hala orta düzeyde olduğunu ancak daha sağlam büyüme ve mali çerçeveye tutarlı bir şekilde bağlı kalan mali politikaların, orta vadede borç yükünün istikrara kavuşmasını sağlayacağını belirtti. Görünümün “durağan” olarak devam etmesinin, istikrarlı büyümenin ve mali çerçeveye uyumun kurumsal güvenilirliği artırmaya ve borçlanma maliyetlerini şu anda varsayılandan daha belirgin bir şekilde azaltmaya yardımcı olma olasılığını yansıttığı kaydedildi.

Büyüme Beklentisi ve Ekonomiye Etkisi

Moody’s, Brezilya’nın 2024 yılı büyüme beklentisini %2.5 olarak revize ettiğini belirtti. Bu yıl daha güçlü büyüme hem sanayi hem de hizmet sektörlerine yayıldı ve daha yüksek yatırımlarla desteklendi. Moody’s, önümüzdeki birkaç yıl içinde büyümenin Brezilya’nın geçmişine kıyasla nispeten güçlü bir işgücü piyasası ve daha yüksek gerçek ücretler tarafından yönlendirilen iç taleple geniş tabanlı kalacağını öngörüyor.

Moody’s’in Brezilya’nın kredi notunu yükseltmesi, ülkenin ekonomisindeki olumlu gelişmelerin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Brezilya’nın güçlü ekonomik büyümesi ve mali reformları, yatırımcılar için cazibesini artırarak ülkeye daha fazla yatırım çekmesini sağlayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir