USD34,21
EURO37,82
JPY0,234600
RUB0,362600
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
GR. ALTIN2.910,00
BTC61.692,12
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum’u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında

Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum’u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında

Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum'u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında
Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum'u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında
service

Solana küresel gerginliklerin ortasında Ethereum’u geride bıraktı. Ekim ayında beklenen tarihi kripto rallisi öncesinde Orta Doğu’daki gerginlikler Bitcoin’le birlikte altcoinlerin önemli kayıplar yaşamasına neden oldu. Beşinci büyük kripto para Solana, geniş piyasa düşüşü ile birlikte bir miktar değer kaybetmesine rağmen Solana DEX işlem hacminde önemli artışlar görüldü.

Solana DEX Ethereum’u Geride Bıraktı

X üzerinden güncel Solana verilerini paylaşan SolanaFloor hesabının paylaşımına göre haftalık olarak Solana merkezi olmayan borsası (DEX) işlem hacmi açısından önemli bir artış gösterdi. Solana DEX üzerindeki işlem hacminde en büyük rakibi Ethereum’u geride bırakarak 91,12 milyon dolara ulaştı. Ethereum’un aynı süre içindeki DEX işlem hacmi 90 milyar dolar oldu. Bu, Solana’nın Ethereum’a karşı ivme kazandığını ve daha fazla kullanıcı çektiğini gösteriyor.

Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum'u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında

Solana DEX İşlem Hacmi Artışı Ne Anlama Geliyor?

Solana DEX işlem hacminin artması merkezi olmayan finans (DeFi) alanında büyümeye işaret ediyor. Likidite artışı ile birlikte DeFi pazarında benimsenmeyi arttıran bu gelişme, SOL coinin güçlenmesine de katkı sağlayabilir. Ek olarak ağ üzerinde daha hızlı işlem yapıldığını da gösterir ve Solana işlem maliyeti açısından 0,02 dolarlık bir işlem ücretine sahiptir. Bu işlem maliyeti Ethereum’a göre oldukça düşük olması ile öne çıkar. Son olarak DefilLama’da TVL (Toplam Kilitli Değer) verilerine bakıldığında ise Solana 5,496 milyon dolarlık TVL değerine sahiptir ve 2024’un başından beri altcoinin TVL değeri düzenli bir büyüme gösteriyor.

Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum'u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında

Güncel SOL Coin Fiyat Görünümü

SOL fiyatı son 24 saate yüzde 6 geriledi ve 150 doların altına düştü. Bu yazının yazıldığı sırada 146,93 dolardan işlem göre SOL coinin işlem hacmi yüzde 79 arttı. Piyasa trendleri ile birlikte düşüş gösteren altcoinin Bollinger Bantları genişlemeye devam ediyor ve bu da kripto paranın volatilitesinin yüksek olduğunu gösterir. Fiyat 50 EMA sınırında yer alıyor ve fiyatın bu seviyenin altına düşmesi hâlinde daha fazla kayıp yaşanabilir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) son düşüşlerle birlikte 50 sınırına geriledi. SOL fiyatı genel trendle birlikte düşüşü sürdürürse 145 doların altına kısa süreliğine gerileyebilir. Ancak orta vadede SOL fiyatının 180 doları ulaşabileceği düşünülüyor.

Solana DEX İşlem Hacmi Ethereum'u Geçti: SOL Fiyatı 150 Doların Altında

Solana küresel gerginliklerin ortasında Ethereum’u geride bıraktı. Solana DEX işlem hacminin artışı, DeFi pazarında büyümeye işaret ederken, SOL fiyatı 150 doların altına geriledi. Ancak orta vadede SOL fiyatının 180 doları ulaşabileceği düşünülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir