USD34,21
EURO37,84
JPY0,234700
RUB0,360600
GBP45,46
EURO/USD1,11
BIST9.012,87
GR. ALTIN2.916,22
BTC62.052,68
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ethereum: Altcoin Kralı Tahtını Korumaya Devam Edecek mi?

Ethereum: Altcoin Kralı Tahtını Korumaya Devam Edecek mi?

Ethereum: Altcoin Kralı Tahtını Korumaya Devam Edecek mi?
Ethereum: Altcoin Kralı Tahtını Korumaya Devam Edecek mi?
service

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden Arthur Hayes, Ethereum’un $2,455’luk fiyatıyla diğer akıllı sözleşme platformları tarafından geçilmesinin ‘çok, çok zor’ olduğunu belirtti. Hayes, Ethereum’un inovatif uygulamaları ve geniş geliştirici topluluğu ile sektörde liderliğini sürdürdüğünü vurguladı.

Ethereum’un Yenilikçi Gücü

Hayes, Ethereum’un teknolojisi ve ekosistemindeki geliştiricilerin en yenilikçi olduğunu belirtti. Diğer Blockchain ağlarının genellikle Ethereum’da başlatılan yenilikleri kopyaladığını ifade etti. “Ethereum teknolojisi ve bu alanda çalışan insanlar, en yenilikçi olanlar ve sonra herkes onları kopyalıyor. Ethereum ağı üzerinde ilk kez başlatılan yeni bir ilke kadar, başka bir Blockchain’in onları geçmesini beklemiyorum.” dedi.

Ethereum: Altcoin Kralı Tahtını Korumaya Devam Edecek mi?

Solana’nın Piyasa Konumu

Hayes, Solana hakkında “çok fazla gürültü var” diyerek ağın iyi bir kullanıcı arayüzüne ve aktif bir topluluğa sahip olduğunu belirtti. Ancak, Solana’nın piyasa değeri açısından Ethereum’un gerisinde kaldığını ekleyerek şunları söyledi: “Solana çok iyi bir performans gösterdi. Gerçekten iyi bir UI/UX’e sahipler. Toplulukları da oldukça aktif. Ancak, sonuçta Bitcoin’in piyasa değerinin dörtte biri gibi bir değere sahipler.”

Ethereum: Altcoin Kralı Tahtını Korumaya Devam Edecek mi?

Ethereum’un Sürekli Gelişimine Vurgu

Hayes, Ethereum’un durmadığını ve sürekli olarak geliştirildiğini vurguladı. Layer-2 çözümlerinin getirilmesiyle işlem maliyetlerinin düşürüldüğünü ve işlem hızlarının artırıldığını belirterek “Ethereum hiç durmuyormuş gibi görünüyor. Şimdi Layer-2’ler var ve işlem maliyetleri bu seviyeye indirildi, saniye başına daha hızlı işlemler yapabiliyoruz. Bu da Ethereum’u yeniden rekabetçi kılıyor ve başka avantajlara sahip.” dedi.

Hayes, yeni bir Blockchain’in Ethereum Blockchain’ini geçebilmesi için öncelikle Ethereum ağı dışında yeni ve özgün bir teknolojiyi piyasaya sürmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde Ethereum’un liderliğini sürdürmesinin olası olduğunu ifade etti. Ethereum, yenilikçi uygulamaları ve geniş geliştirici topluluğu ile sektörde güçlü bir konuma sahip. Solana gibi ağlar ile kıyaslandığında Ethereum’un piyasa değeri ve teknolojik avantajları onu lider konumda tutuyor. Gelecekte Ethereum’un bu avantajlarını sürdürmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir