USD34,21
EURO37,81
JPY0,234200
RUB0,357700
GBP45,47
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
GR. ALTIN2.924,48
BTC60.397,20
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Piyasası 60 Bin Dolara Geriledi: QCP Capital’den Kritik Açıklama!

Kripto Piyasası 60 Bin Dolara Geriledi: QCP Capital’den Kritik Açıklama!

Kripto Piyasası 60 Bin Dolara Geriledi: QCP Capital'den Kritik Açıklama!
Kripto Piyasası 60 Bin Dolara Geriledi: QCP Capital'den Kritik Açıklama!
service

Singapur merkezli kripto yatırım şirketi QCP Capital, İsrail ve İran arasındaki gerilimin kripto para piyasasına etkisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Piyasada sert hareketler yaşansa da, yatırımcıların riskli varlıklara olan ilgisi devam ediyor. QCP Capital, yatırımcıların kısa vadeli dalgalanmalara kapılmaması ve uzun vadeli resme odaklanması gerektiğini vurguluyor.

Orta Doğu’daki Jeopolitik Gerilimin Kripto Para Piyasası Üzerindeki Etkisi

Geçtiğimiz hafta İsrail’in Lübnan’a karşı başlattığı kara harekatı ve İran’ın buna 180’den fazla füzeyle karşılık vermesi, kripto para piyasasını sert bir şekilde etkiledi. Bitcoin (BTC) $61,635’ten $60 bin dolar seviyesine geriledi. QCP Capital, bu satış dalgasının sığ olduğunu ve yatırımcıların hala riskli varlıklara talep gösterdiğini belirtiyor.

Kripto Piyasası 60 Bin Dolara Geriledi: QCP Capital'den Kritik Açıklama!

Çin ve Küresel Ekonomiye Yön Veren Faktörler

QCP Capital, Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) politikalarını Japonya’nın deflasyonla mücadelesine benzetiyor. Çin’deki likidite artışı ve mali destek önlemleri ülke varlıklarının fiyatlarını destekleyebilir. Bu durumun küresel piyasalara olumlu etki yapması ve riskli varlıklara olan talebi artırması bekleniyor.

Kripto Piyasası 60 Bin Dolara Geriledi: QCP Capital'den Kritik Açıklama!

QCP Capital, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın 2024’te faiz indirimi beklentisini desteklediğini hatırlatarak, dünya genelindeki en büyük merkez bankalarının faiz indirim döngüsüne başlamasıyla varlık fiyatlarının 2025 yılına kadar güçlü kalacağı öngörüsünde bulundu. Hem Fed’in hem de PBoC faiz politikalarındaki değişiklikler küresel piyasalar için önemli bir destek unsuru olmaya devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir