USD34,09
EURO38,07
JPY0,239900
RUB0,370000
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,45
BTC62.832,53
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. EFI Automotive Türkiye: 50 Milyon Euro Ciro Hedefi ve Yapay Zeka Yatırımı

EFI Automotive Türkiye: 50 Milyon Euro Ciro Hedefi ve Yapay Zeka Yatırımı

EFI Automotive Türkiye: 50 Milyon Euro Ciro Hedefi ve Yapay Zeka Yatırımı
EFI Automotive Türkiye: 50 Milyon Euro Ciro Hedefi ve Yapay Zeka Yatırımı
service

Dünyanın önde gelen otomotiv motorları ve aktarma organları üreticilerinden EFI Automotive, Türkiye’deki fabrikasıyla büyümeye devam ediyor. Şirket, 2023 yılında 21,75 milyon parça üretti ve bu yıl 25 milyonluk üretimi hedefliyor.

50 Milyon Euro Ciro Hedefi

EFI Automotive Türkiye Fabrika Direktörü Merve Uğur, Türkiye’de VW Grubu, BMW, Renault, Ford ve Stellantis markalarıyla çalıştıklarını belirtti. İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üretim tesisleri, Oyak Renault ve Ford Otosan’ın İnönü fabrikalarının tedarikçileri arasında yer alıyor. Satışlarının yaklaşık yüzde 90’ı ihracata yönelik ve öncelikli lokasyonları Avrupa. Geçtiğimiz yılı 38 milyon Euro’luk ciro ile geride bıraktılar. Bu yıl hedefleri ise bu rakamı 50 milyon Euro seviyesine çıkarmak.EFI Automotive Türkiye: 50 Milyon Euro Ciro Hedefi ve Yapay Zeka Yatırımı

Yapay Zeka ve Yeni Teknolojiler

EFI Automotive, Türkiye fabrikasında yeni teknolojileri kullanıyor. Yapay zekayı, daha önce oluşturdukları safety dojo alanında kullanmışlar. Otomasyon robot uygulamaları ve birbiri ile konuşabilen MES üretim sistemleri, gelecekteki yatırım alanlarının başında yer alıyor. EMPOS ve EFIPOWER gibi elektrikli mobilite alanına yönelik parçaları halihazırda üretiyorlar. Global anlamda sadece otomotiv değil, tekerlekli tüm araçlar için ADAS (sürücü destek sistemleri) sensörlerinde gelişim sağlamak istiyorlar.EFI Automotive Türkiye: 50 Milyon Euro Ciro Hedefi ve Yapay Zeka Yatırımı

Nitelikli Personel Sorunu

Merve Uğur, teknik personel bulma konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarına dikkat çekti. Y ve Z kuşakları iş hayatında farklı yaklaşımlar sergileyebiliyor. Reel sektördeki birçok oyuncu teknik personel bulma noktasında zorlanıyor. Bu durum, üretimi tehdit eder bir noktaya geliyor. Meslek liseleri, üniversiteler, STK ve firmaların iş birliği içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Üretimde sürdürülebilirliği sağlamak için önce eleman konusunu çözmeleri gerekiyor. Bu durum, hem büyük hem de orta ölçekli firmalar için büyüyen bir sorun haline geldi. MEB ve reel sektör temsilcilerinin, müfredat konusunda daha fazla bir araya gelmesi gerekiyor.

EFI Automotive Türkiye, 2023 yılında 21,75 milyon parça üretimiyle büyümeye devam ediyor ve bu yıl 25 milyonluk üretimi hedefliyor. Şirket, 50 milyon Euro ciro hedefi ve yapay zeka yatırımlarıyla otomotiv sektöründeki yerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir