USD34,16
EURO37,83
JPY0,233800
RUB0,358600
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.107,99
GR. ALTIN2.907,48
BTC60.536,68
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple Karşı Dava Açacak mı? SEC İtirazı Sonrası XRP Fiyatı %10 Düştü

Ripple Karşı Dava Açacak mı? SEC İtirazı Sonrası XRP Fiyatı %10 Düştü

Ripple Karşı Dava Açacak mı? SEC İtirazı Sonrası XRP Fiyatı Düştü
Ripple Karşı Dava Açacak mı? SEC İtirazı Sonrası XRP Fiyatı %10 Düştü
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple ile olan davada Ripple’ın XRP tokenının yasalara göre menkul kıymet olmadığına karar veren mahkeme kararına itiraz etti. Bu kararın ardından Ripple baş hukuk yetkilisi, SEC’in itirazını değerlendirerek karşı dava açabileceklerini belirtti.

Ripple CEO’su ve Baş Hukuk Sorumlusu Açıklama Yaptı!

SEC, ABD Temyiz Mahkemesi’ne giderek Ripple’ın XRP tokenının yasalara göre menkul kıymet olmadığına karar veren mahkeme kararına itiraz etti. İtirazın ardından Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in mantıklı olsalardı davadan çoktan vazgeçeceklerini söyledi. Garlinghouse, SEC’in yatırımcıyı korumadığını, bunun yerine kendi güvenilirliği ve itibarını zedelediğini belirtti. Ripple ise kripto endüstrisi ve hukukun üstünlüğünün zaten galip geldiğini ve mahkemede ihtiyaç duydukları sürece savaşacaklarını açıkladı. Ripple, XRP’nin menkul kıymet olmayan statüsünün bugün ülkenin yasası olduğunu ve bu temyiz karşısında bile değişmeyeceğini vurguladı.

Ripple Karşı Dava Açacak mı? SEC İtirazı Sonrası XRP Fiyatı Düştü

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu İtirazı Değerlendiriyor!

Ripple baş hukuk sorumlusu Staurt Alderoty, SEC’in temyiz kararının hayal kırıklığı yarattığını ancak şaşırtıcı olmadığını belirtti. Alderoty, SEC’in itiraz etme olasılığına karşı XRP’nin statüsünün bundan etkilenmeyeceğini açıklamıştı ve bu karar kurumun zaten yaşadığı utanç hissini daha fazla uzatacaktır diye açıklama yaptı. Alderoty, SEC’in yasayı sadakatle uygulamak yerine başkanın liderliğinde kripto endüstrisi ile dava savaşını sürdürdüğünü belirtti. Ripple, SEC’in davasının başından beri mantıksız ve yanlış yönlendirildiğini belirterek, bunu Temyiz Mahkemesinde bir kez daha kanıtlamaya hazır olduklarını ifade etti.

XRP Fiyatı Yüzde 10 Çöktü: Düşüş Sürecek mi?

SEC kararının ardından panik satışların artması ile XRP fiyatı son 24 saate yüzde 12,88 geriledi. XRP fiyatı şu anda 0,52 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 6 gerileyen altcoin, yasal sürecin baskısı altında negatif bir seyir izliyor. Psikolojik direnç noktası 0,60 doların altına düştükten sonra önemli destek noktası 0,55 dolarda tutunamayan altcoinin bir sonraki desteği 0,52 dolarda olacaktır. XRP fiyatı bu seviyenin üzerinde tutunamazsa 0,50 doların altını test edebilir. Yasal sürecin ne zaman sonuçlanabileceği ise belirsiz. Ancak avukatlara göre dava sürecinin 2026’dan önce sona ermeyeceği tahmin ediliyor ve bu süreç XRP fiyatı üzerinde önemli bir baskı oluşturabilir.

XRP Teknik Grafik Analizi

XRP teknik grafiğine bakıldığında eylül ayındaki kazanımlarının ardından dramatik bir düşüş yaşayan altcoinin CMF oranı sıfırın altına düştü. Para akışını endeksindeki düşüş -0,11 seviyesine ulaştı ve bu da satış baskısının yüksek olduğunu gösterir. DMI göstergesinde -DI, pozitif DI çizgisini yukarı yönlü kesiyor ve ADX yatay bir seyirde hareket ediyor. MACD göstergesi pozitif bölgeden sert bir düşüşle negatif bölgeye geriledi. Ayrıca Göreceli Güç Endeksi (RSI) 1 Ekim’den bu yana devamlı düşerek 37 seviyesine geriledi. XRP fiyatı 0,52 dolarda tutunmazsa piyasadaki genel düşüş eğilimi ile 0,50 doların altını test edebilir.

SEC’in Ripple’a karşı temyiz başvurusu sonrası XRP fiyatı %10 düştü. Ripple’ın karşı dava açıp açmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Yasal sürecin ne zaman sonuçlanacağı da belirsiz ancak avukatlara göre dava sürecinin 2026’dan önce sona ermeyeceği tahmin ediliyor. Bu süreç XRP fiyatı üzerinde önemli bir baskı oluşturabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir