USD34,16
EURO37,82
JPY0,233900
RUB0,360700
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.957,59
GR. ALTIN2.911,01
BTC60.208,53
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Zengin Baba Yoksul Baba Yazarı: Bitcoin ‘Sahte Paranın’ Sonunu Getirecek! (53.000 Dolar Altında Alın)

Zengin Baba Yoksul Baba Yazarı: Bitcoin ‘Sahte Paranın’ Sonunu Getirecek! (53.000 Dolar Altında Alın)

Zengin Baba Yoksul Baba Yazarı: Bitcoin 'Sahte Paranın' Sonunu Getirecek! (53.000 Dolar Altında Alın)
Zengin Baba Yoksul Baba Yazarı: Bitcoin 'Sahte Paranın' Sonunu Getirecek! (53.000 Dolar Altında Alın)
service

Ünlü yatırımcı ve “Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin (BTC) konusunda oldukça heyecanlı bir savunucu. Her ne kadar dev kripto para Bitcoin’e geç bir yatırımcı olarak adım atmış olsa da, bu kripto varlığın ABD doları gibi itibari para birimlerinin sonunu getireceğine inandığını açıkladı. Kiyosaki, bu düşüncelerini bir podcast’inde paylaştı.

Bitcoin: ‘Bir Numara’ Varlık

Kiyosaki, Bitcoin’i “bir numaralı” varlık olarak görmesinin ardındaki nedenleri açıklarken, dünya ekonomisinin çöküşe doğru gittiğini ve yapay zekânın (AI) bu süreci hızlandıracağını vurguladı. Ona göre, bankalar “sahte parayı” yönetiyor ve bu durum ekonomiyi mahvediyor. Kiyosaki, bir gün bankaların kapılarının kapanacağını iddia ederek, ekonomik sistemin çöküşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kiyosaki, ekonominin kötü yönetilmesinden ABD Başkanı Joe Biden, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell ve Hazine Bakanı Janet Yellen’i sorumlu tuttu ve bu liderleri “Üç Ahmak” olarak nitelendirdi. “Üç Ahmak” olarak adlandırdığı bu kişilerin ekonomiyi yönetmekteki başarısızlıklarının, enflasyonu ve para arzını kontrolsüz bir şekilde artırmalarına yol açtığını belirtti. Bu durumun sonuçlarının, enflasyonist baskılar ve itibari paraların değer kaybetmesi olacağını söyledi.

Zengin Baba Yoksul Baba Yazarı: Bitcoin 'Sahte Paranın' Sonunu Getirecek! (53.000 Dolar Altında Alın)

Bitcoin: Çöküşten Kurtulmanın Yolu

Kiyosaki’ye göre Bitcoin, bu çöküşten kurtulmanın bir yolu olarak öne çıkıyor. Bitcoin’in arkasındaki blockchain teknolojisinin gücüne dikkat çeken yatırımcı, dünya genelinde birçok kişinin bu teknolojiyi yakından takip ettiğini belirtti. Bitcoin’in bir numara olduğunu ve “kimsenin ikinci sıradaki kripto varlığın kim olduğunu bilmediğini” dile getirerek, bu nedenle Bitcoin’ini satmayı düşünmediğini ifade etti.

Zengin Baba Yoksul Baba Yazarı: Bitcoin 'Sahte Paranın' Sonunu Getirecek! (53.000 Dolar Altında Alın)

Yüksek Talep: Yüksek Fiyat

Bitcoin’in sınırlı arzı ve bu durumun talep üzerindeki etkisi Kiyosaki’nin diğer bir vurguladığı nokta oldu. Bitcoin’in sadece 21 milyon adetle sınırlı olduğunu ve bu sınırlı arzın, Metcalfe Yasası’na göre talebi artıracağını belirtti. Metcalfe Yasası, bir ağın değerinin, o ağdaki kullanıcı sayısının karesiyle orantılı olduğunu öne sürer. Kiyosaki, Bitcoin’in bir ağ olduğunu ve bu yasanın işleyişiyle talebin artacağını savundu. Kiyosaki, Bitcoin’in McDonald’s gibi büyük bir ağ olduğunu ve ağ etkisinin Bitcoin’in fiyatını artıracağını belirtti. Talebin sürekli artmasına rağmen arzın sabit olması, Bitcoin’i değerli kılan unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Ünlü yazar, Bitcoin’i bir ağ olarak görmenin önemli olduğunu ve bu ağın dünya genelinde giderek daha fazla kişinin dikkatini çektiğini belirtti.

Bitcoin Fiyat Düşüşleri Alım Fırsatı

Kiyosaki, Bitcoin fiyatı düşerken yatırım yapmanın bir fırsat olduğunu sık sık dile getiriyor. Ağustos ayında Bitcoin fiyatı 53.000 doların altına düştüğünde takipçilerine cesur olmaları ve bu fiyat düşüşünü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeleri gerektiğini söylemişti. Ona göre, birçok insan korkarken, cesur yatırımcılar bu düşüşleri bir fırsat olarak görmeli. Ancak Bitcoin’in dalgalı fiyat hareketleri yatırımcıların dikkatini çekiyor. 3 Ekim itibarıyla Bitcoin’in fiyatı 60.220 dolar seviyesinde seyrediyor ve son 24 saatte %2,44, son yedi günde ise %5,36 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüşe rağmen Bitcoin’in aylık getirisi hala %2,37 seviyesinde.

Zengin Baba Yoksul Baba yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in ‘sahte para’ olarak gördüğü ABD dolarının yerini alacağına inanıyor. Kiyosaki, Bitcoin’in değerinin artmaya devam edeceğine ve yatırımcılara bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söylüyor. Kiyosaki, Bitcoin’in fiyat düşüşlerini bir alım fırsatı olarak görüyor ve yatırımcılara cesur olmalarını tavsiye ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir