USD34,16
EURO37,80
JPY0,233600
RUB0,359300
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.914,74
BTC60.108,29
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Binance 7 Altcoin’i İzlemeye Aldı: Fiyatlarda %21’e Varan Düşüş!

Binance 7 Altcoin’i İzlemeye Aldı: Fiyatlarda %21’e Varan Düşüş!

Binance 7 Altcoin'i İzlemeye Aldı: Fiyatlarda 'e Varan Düşüş!
Binance 7 Altcoin'i İzlemeye Aldı: Fiyatlarda %21'e Varan Düşüş!
service

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 7 altcoin’i izleme listesinde yer alan ‘Monitoring Tag’ kategorisine ekledi. Bu altcoin’lerin daha yüksek volatiliteye ve riske sahip olması nedeniyle Binance, yatırımcıları uyarıyor.

Binance 7 Altcoin’i İzlemeye Aldı

Binance, 7 altcoin’i ‘Monitoring Tag’ kategorisine ekleyerek bunların daha yüksek volatiliteye ve riske sahip olduğunu belirtti. Bu kategorideki altcoin’ler, borsada yer alan diğer token’lara kıyasla daha yüksek volatiliteye ve riske sahip olarak değerlendiriliyor. Binance, bu token’ların platformdan çıkarılma riski taşıdığını belirtti. İzleme etiketine sahip olan bu altcoinlerin, düzenli olarak her 90 günde bir denetime tabi tutulacağı belirtilmekte. Ayrıca borsanın belirlediği kriterlere uymamaları durumunda listeden çıkarılabilecekleri de açıklandı.

Binance 7 Altcoin'i İzlemeye Aldı: Fiyatlarda 'e Varan Düşüş!

Binance 7 Altcoin’i İzlemeye Aldı

Binance, Bluzelle (BLZ), CLV (CLV), SelfKey (KEY), Prosper (PROS) ve VITE (VITE) adlı altcoinleri ‘Monitoring Tag’ kategorisine dahil etti. Binance, kullanıcıların bu token’larla işlem yapmaya devam edebilmeleri için her üç ayda bir kendilerine sunulan testleri başarıyla tamamlamaları ve platformun kullanım koşullarını kabul etmeleri gerektiğini duyurdu. Ayrıca bu token’larla ilgili risklerin altını çizmek için platformda bir uyarı bannerı yer alacak. Bu sayede kullanıcılar, işlem yapmadan önce potansiyel riskleri göz önünde bulundurabilecekler.

Binance 7 Altcoin'i İzlemeye Aldı: Fiyatlarda 'e Varan Düşüş!

Seed Tag’den Token’lar Çıktı

Binance, Pendle (PENDLE) ve Sei (SEI) token’larının ‘Seed Tag’ kategorisinden çıkarıldığını duyurdu. ‘Seed Tag’, genellikle yeni ve yenilikçi projeleri temsil eden token’lar için kullanılıyor. Bu token’lar da yüksek volatiliteye ve risklere sahip olmalarına rağmen, gelecekte potansiyel büyüme fırsatlarına sahip projeler olarak değerlendiriliyor. Binance’in ‘Seed Tag’ listesinde yer alan projelerin piyasadaki performansı, yatırımcıların yakından takip ettiği unsurlar arasında yer alıyor. Ancak Pendle ve Sei token’larının ‘Seed Tag’ kategorisinden çıkması, kritik. Zira bu projelerin artık daha stabil bir konumda olduklarını gösteriyor. Ayrıca Binance borsasının bu projeler üzerinde daha az risk gördüğü anlamına gelir. Yine de bu durum, bu token’ların fiyat hareketlerinde önemli dalgalanmalar olabileceği gerçeğini değiştirmiyor.

Fiyatlarda Düşüş

Binance’in bu duyurusu, piyasalarda önemli dalgalanmalara yol açtı. Kripto para fiyatlarının anlık haberlerle kolayca değiştiği bilinmekte. Buna paralel olarak, ‘Monitoring Tag’e eklenen altcoinlerde büyük satışlar gerçekleşti. Özellikle VITE, %21’lik bir düşüşle en sert darbeyi aldı. Bluzelle (BLZ) %10, Prosper (PROS) %18 düştü. Ayrıca CLV %17 ve SelfKey (KEY) ise %11 oranında değer kaybetti. Bu düşüşlerin, yatırımcıların Binance duyurusunu görmesiyle gerçekleştiği bilinmekte. Zira ‘Monitoring Tag’e eklenen bu altcoin’lerin daha riskli olduklarını fark etmeleriyle ilgili olduğu düşünülmekte. Ayrıca pozisyonlarını gözden geçirmeleriyle ilişkili olduğu düşünülüyor.

Kripto para piyasalarında sıkça görülen bu tür ani hareketler, yatırımcıların dikkatli olmalarını ve portföylerini sürekli olarak gözden geçirmelerini gerektiriyor. Binance’in risk uyarıları ve etiket sistemi, yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasını sağlamak amacıyla tasarlanmakta. Ancak piyasalarda her zaman ani değişimlerin olabileceği unutulmamalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir