USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Trump Davası: Özel Yetkili Savcı Temyize Gidiyor

Trump Davası: Özel Yetkili Savcı Temyize Gidiyor

Trump Davası: Özel Yetkili Savcı Temyize Gidiyor
Trump Davası: Özel Yetkili Savcı Temyize Gidiyor
service

ABD’de Başkanlık Seçimleri yaklaşırken, Trump’a yönelik davalarla ilgili hukuki süreçler devam ediyor. Özel Yetkili Savcı Jack Smith, Trump’ın ‘gizli belgeleri saklama’ davasını düşüren Yargıç Aileen Cannon’ın kararını temyize götürmeye hazırlanıyor.

Smith’in Temyiz Başvurusu


Smith’in, Yargıç Cannon’ın kararını bir üst mahkeme olan bölge temyiz mahkemesine salı gününe kadar götürmesi bekleniyor. Bu karar, Trump’ın seçim kampanyasına büyük etki edebilir.
Trump Davası: Özel Yetkili Savcı Temyize Gidiyor

Özel Yetkili Savcı Tartışması


Öte yandan, temyiz süreci başlamadan önce özel yetkili savcılarla ilgili tartışma Amerikan kamuoyunda daha fazla gündeme gelmeye başladı. Adalet Bakanlığı, Yargıç Cannon’ın, Trump davasını düşürme gerekçesi olarak ‘Smith’in Senato’da onay almadan Anayasaya aykırı şekilde ‘geçici’ olarak göreve getirilmesi’ ve ‘hukuksuz olarak sınırsız harcama yetkisi’ kullanmasını göstermesini ‘çok ciddi bir karar’ olarak değerlendiriyor.

Trump Davası ve Siyasi Etkiler


Trump davası, ABD politikalarında önemli bir dönüm noktası haline geldi. Davanın sonucu, Trump’ın 2024 Başkanlık Seçimlerine katılma kararını da etkileyebilir.

Özel Yetkili Savcı Smith’in temyiz başvurusu, Trump davasının geleceği ve ABD siyaseti üzerinde önemli etkiler yaratabilir. Dava, Trump’ın hukuki ve siyasi geleceği açısından büyük önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir