USD34,25
EURO37,82
JPY0,233700
RUB0,361500
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.924,69
BTC60.817,69
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin $60.000’e Doğru Mu? Galaxy Digital CEO’su Büyük Yükseliş Bekliyor!

Bitcoin $60.000’e Doğru Mu? Galaxy Digital CEO’su Büyük Yükseliş Bekliyor!

Bitcoin $60.000'e Doğru Mu? Galaxy Digital CEO'su Büyük Yükseliş Bekliyor!
Bitcoin $60.000'e Doğru Mu? Galaxy Digital CEO'su Büyük Yükseliş Bekliyor!
service

Kripto yatırım firması Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in 60.657 dolara ulaşması için önemli bir yükseliş katalizörü olabilecek yeni bir faktöre dikkat çekti. Novogratz’a göre ETF’lerin opsiyon onayı, Bitcoin fiyatını olumlu yönde etkileyebilir.

ETF Opsiyon Onayı

Novogratz, CNBC’nin Squawk Box programında yaptığı açıklamada, Bitcoin için borsada işlem gören fonların (ETF’ler) opsiyon onayının Bitcoin fiyatını artırabileceğini belirtti. Spot BTC ETF onayının ardından bu ETF’lerin opsiyon onayları da SEC tarafından verildi. Vadeli BTC ETF onayından farklı olarak ETF’lerin opsiyon trade seçeneğinin açılması yatırımcıların belli periyot için alım veya satım yapmasına olanak tanıyor.

Bitcoin $60.000'e Doğru Mu? Galaxy Digital CEO'su Büyük Yükseliş Bekliyor!

MicroStrategy Örneği

Novogratz, MicroStrategy’nin işlem yoğunluğunun, Bitcoin ETF opsiyon işlemlerine yönelik birikmiş talebi gösterdiğine inanıyor. ‘MicroStrategy, bireysel yatırımcıların Bitcoin’e kaldıraçlı erişim sağlayabileceği tek yer olarak öne çıkıyor. Opsiyonlar sayesinde Bitcoin’in performansına bağlı olarak değer 2.3 katına çıkıyor ve bu genç yatırımcıların kripto ile oynama arzusunu gösteriyor.’

ETF Opsiyon Onayı: Bitcoin’in Geleceği İçin Büyük Bir Fırsat

Geçen ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) BlackRock’ın Bitcoin ETF’si için opsiyonları onayladı. Novogratz yüksek volatiliteye sahip BTC için bu ürünün yoğun ilgi göreceğini doğal olarak fiyatını artırabileceğini düşünüyor. Opsiyonlar daha fazla likiditeyi beraberinde getirse de kripto paralardaki alışıldık döngü yapısını bozabilir. Önceden spot piyasadaki yatırımcı talebine bağlı şekillenen trendler şimdi çok daha kısa sürüyor ve spekülatif trade peşindeki büyük sermayeyi spot fiyat takip etmek zorunda kalıyor.

Dijital Varlıklar İçin Artan Düzenleme

Novogratz, ABD’nin önümüzdeki yıl içinde dijital varlıklar için daha fazla düzenleyici netlik sağlayacağını ve bunun geleneksel finansın kripto benimsemesini artıracağını belirtti. Bu düzenleyici netliğin blockchain inovasyonunu da ateşleyerek, kripto piyasalarının daha da büyümesini sağlayacağını düşünüyor.

Bitcoin, yazının yazıldığı sırada 60.276 dolar seviyesinde işlem görüyor. Düzenleyici gelişmelerin kripto piyasaları üzerindeki etkisi, yatırımcılar için önemli bir gösterge olabilir. ETF opsiyonlarının onaylanması, Bitcoin’in değer kazanması için güçlü bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir