USD34,25
EURO37,58
JPY0,230500
RUB0,359600
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.917,26
BTC62.140,49
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Avrupa’nın 3 Büyük Ekonomisi Bankacılık Düzenlemelerinde GEVŞEME İstiyor

Avrupa’nın 3 Büyük Ekonomisi Bankacılık Düzenlemelerinde GEVŞEME İstiyor

Avrupa'nın 3 Büyük Ekonomisi Bankacılık Düzenlemelerinde GEVŞEME İstiyor
Avrupa'nın 3 Büyük Ekonomisi Bankacılık Düzenlemelerinde GEVŞEME İstiyor
service

Avrupa’nın üç büyük ekonomisi olan Almanya, Fransa ve İtalya, Avrupa Birliği’ni (AB) finansal kurallar koyma konusunda daha itidalli davranmaya ve bunun yerine bankacılık sektörünün rekabet gücünü artırmaya odaklanmaya çağırdı.

Bankacılık Sektöründe Daha Fazla Rekabet İsteniyor

AB’nin en büyük üç ekonomisi, bankaların diğer alanlarla eşit bir oyun alanına sahip olması için birliğin halihazırda yürürlükte olan bazı kuralları hafifletmesini istedi. Bu ülkeler, AB’nin bankalar üzerindeki yükümlülükleri hafifletmesini ve yeni düzenlemelerden kaçınmasını talep ediyor.

Avrupa'nın 3 Büyük Ekonomisi Bankacılık Düzenlemelerinde GEVŞEME İstiyor

Yeni Düzenlemelerden Kaçınılması Gerektiği Vurgulanıyor

Üç ülke ayrıca, bir sonraki Avrupa Komisyonu’na kısa ve orta vadede finans alanında “yeni büyük ölçekli girişimler başlatmaktan kaçınması” çağrısında bulundu. AB’nin düzenleme eğilimi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bu hafta çok fazla kural koymanın birliği rekabette geri bırakma riski taşıdığı uyarısıyla birlikte eleştiriliyor.

Avrupa’nın üç büyük ekonomisi, AB’nin finansal kurallar koyma konusunda daha itidalli davranması ve bankacılık sektörünün rekabet gücünü artırması gerektiği konusunda ısrarcı. AB’nin bankalar üzerindeki yükümlülükleri hafifletmesi ve yeni düzenlemelerden kaçınması, ülkelerin bu konuda daha fazla görüşme yapması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir