USD34,25
EURO37,58
JPY0,230500
RUB0,359600
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.917,26
BTC62.140,49
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB’den Çinli Elektrikli Araçlara %45 Vergi: Almanya Karşı Çıktı

AB’den Çinli Elektrikli Araçlara %45 Vergi: Almanya Karşı Çıktı

AB'den Çinli Elektrikli Araçlara Vergi: Almanya Karşı Çıktı
AB'den Çinli Elektrikli Araçlara %45 Vergi: Almanya Karşı Çıktı
service

Avrupa Birliği, Çinli elektrikli araçlara yönelik vergi oylaması sonucunda, bu araçlara %45’e varan bir vergi uygulanmasına karar verdi. Oylama, bazı üye ülkelerin endişelerini dile getirmesiyle sonuçlanan görüş ayrılıklarının gölgesinde gerçekleşti.

AB, Çinli Elektrikli Araçlara Vergi Uygulayacak

Avrupa Komisyonu, Çin menşeli elektrikli araçlara %45’e varan gümrük vergisi getirme kararını duyurdu. Bu karar, AB’nin Çinli üreticilerin piyasadaki rekabetini sınırlama ve yerli üreticileri koruma amacını yansıtıyor.

AB'den Çinli Elektrikli Araçlara Vergi: Almanya Karşı Çıktı

Almanya’dan Karşı Oy

Kıtanın en büyük ekonomisi konumundaki Almanya, vergi kararına karşı oy kullanarak AB’nin içindeki bölünmeyi ortaya koydu. Almanya, Çinli şirketlerle yakın işbirliği içinde bulunan otomotiv sektörünün önemli bir oyuncusu. Karşı oy, Almanya’nın AB’nin korumacı politikalarına karşı duyduğu endişeleri gösteriyor.

AB'den Çinli Elektrikli Araçlara Vergi: Almanya Karşı Çıktı

Oylama Sonuçları

Oylamada, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Fransa, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda ve Polonya vergi getirilmesi yönünde oy kullandı. Almanya’nın yanı sıra Macaristan, Malta, Slovakya ve Slovenya ise tasarının aleyhine oy kullandı. Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Çekya, Finlandiya, Yunanistan, Lüksemburg, Portekiz, Romanya, İspanya ve İsveç çekimser kaldı.

AB’nin Çinli elektrikli araçlara yönelik uyguladığı %45’lik vergi, sektördeki rekabeti etkilemesi bekleniyor. Almanya’nın karşı oy kullanması, AB’nin içindeki korumacı politikalara yönelik farklı görüşlerin olduğunu gösteriyor. Bu kararın, gelecekteki AB-Çin ilişkilerine de yansımaları olabileceği tahmin ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir