USD34,24
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,353600
GBP44,52
EURO/USD1,08
BIST8.889,01
GR. ALTIN3.013,41
BTC67.163,60
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024’ün İlk Yarısı İstihdam Verileri

Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024’ün İlk Yarısı İstihdam Verileri

Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024'ün İlk Yarısı İstihdam Verileri
Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024'ün İlk Yarısı İstihdam Verileri
service

Eleman.net’in 2024 yılı ilk yedi ayına ait verilerine göre en çok iş başvurusu yapılan meslek, yüzde 5,45 ile güvenlik görevlisi oldu. Bu veriler, güvenlik sektörünün büyümesini ve işverenlerin en çok bu alanda çalışan aramasını gösteriyor.

Güvenlik Görevlisi Talebinde Artış


Eleman.net’in paylaştığı verilere göre 2024’ün ilk yedi ayında güvenlik görevlisi, depo elemanı, ön muhasebe elemanı, temizlik görevlisi, şoför, üretim elemanı, eleman, satış danışmanı, müşteri temsilcisi ve muhasebe elemanı en fazla iş başvurusu yapılan meslekler arasında yer aldı. Bu sırada güvenlik görevlisi yüzde 5,45 ile zirvede yer alarak dikkat çekti.
Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024'ün İlk Yarısı İstihdam Verileri

En Çok Aranan Meslekler


2024 Ocak – Temmuz döneminde işverenler tarafından en çok aranan mesleklerde ise güvenlik görevlisi yine birinci sırada yer alarak yüzde 7,01’lik bir paya ulaştı. Ardından temizlik görevlisi, depo elemanı, eleman, satış danışmanı, garson, kasiyer, üretim elemanı, kurye ve muhasebe elemanı sıralaması yer alıyor.
Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024'ün İlk Yarısı İstihdam Verileri

Turizm ve Güvenlik Sektörünün Yükselişi


Eleman.net CEO’su Levent Dicle, güvenlik görevlisi ve turizm elemanı mesleklerindeki artışın ülkenin sosyoekonomik koşullarını yansıttığını belirtti. Artan nüfus yoğunluğu güvenlik ihtiyacını artırırken, turizm sektörünün büyümesi geniş bir yelpazede iş fırsatı sunuyor.
Güvenlik Görevlisi İşe Alımlarında Zirvede: 2024'ün İlk Yarısı İstihdam Verileri

İşe Alımlarda Gıda Sektörü Başı Çekiyor


2024 yılında en çok işe alım yapan sektörler sıralamasında gıda sektörü birinci sırada yer alıyor. Ardından mağazacılık / perakendecilik, lojistik, güvenlik, hizmet, üretim, otomotiv, tekstil, çağrı merkezi ve restorancılık geliyor.

En Fazla İş İlanı Yayınlayan Şehirler


Eleman.net’te en fazla iş ilanı yayınlayan şehirlerde İstanbul 93.638 ilan ile zirvede yer alıyor. Ardından Kocaeli, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Tekirdağ, Muğla, Konya ve Manisa geliyor. En az iş ilanı yayınlanan şehirler ise Şırnak, Kilis, Iğdır, Muş, Ardahan, Bingöl, Gümüşhane, Hakkâri, Siirt ve Bayburt olarak sıralanıyor.

İŞKUR Verilerinde İmalat Sanayi Önde


İŞKUR verilerine göre 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde ülke genelinde 1.570.273 kişilik açık iş pozisyonu bulunuyor. İmalat sanayi sektörü en fazla açık iş pozisyonuna sahip sektör olarak öne çıkıyor.

En Çok İş Sahibi Olan Şehir: İstanbul


2024 yılının ilk yedi ayında 829.031 kişi İŞKUR aracılığıyla iş sahibi oldu. En fazla istihdam artışı 204.306 kişi ile İstanbul’da yaşandı. İstihdam sıralamasında ikinci Ankara, üçüncü İzmir ve dördüncü Kocaeli yer alıyor.

Eleman.net ve İŞKUR verileri, güvenlik görevlisi ve turizm elemanı mesleklerindeki istihdam artışını ve gıda sektörünün işe alımlarda başı çektiğini gösteriyor. İstanbul ise en fazla istihdam artışının yaşandığı şehir olarak dikkat çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir