USD34,25
EURO37,61
JPY0,230700
RUB0,359700
GBP45,01
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.914,20
BTC62.224,32
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 2 Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor: Uzmanlar Keskin Düşüş Uyarısı Verdi!

2 Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor: Uzmanlar Keskin Düşüş Uyarısı Verdi!

2 Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor: Uzmanlar Keskin Düşüş Uyarısı Verdi!
2 Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor: Uzmanlar Keskin Düşüş Uyarısı Verdi!
service

Popüler kripto analistleri, Ethereum ve Solana için düşüş uyarıları yayınladı. Analistler, tarihsel verilere ve teknik göstergelere dayanarak bu iki altcoinin keskin bir düşüş yaşayabileceği konusunda uyarıyorlar.

ETH Fiyat Tahmini: Altcoin Regresyon Modeli Büyük Çöküşe İşaret Ediyor!

Popüler kripto analisti Benjamin Cowen, log regresyon modeliyle Ethereum’un (ETH) Bitcoin karşısında her destek kırdığında, ETH/USD paritesinin alt logaritmik regresyon trend çizgisine doğru %70’lik bir düşüşle karşı karşıya kaldığını açıklıyor. Şu an itibariyle ETH %41 oranında düşmüş durumda. Bu yüzden, bu yıl da benzer bir senaryonun ortaya çıkacağına dair endişeler artıyor. Yazı sırasında altcoin fiyatı %1,34 artışla 2.383 dolara yükseldi. Bununla birlikte, haftalık grafiğinde %10’dan fazla düşüş gördü. Tarihsel olarak, bu keskin düşüşler 2016’nın 4. çeyreğinde ve 2019’un 4. çeyreğinde meydana geldi. Şimdi, 2024’ün 4. çeyreğinde de benzer bir modelin ortaya çıkabileceğini düşündürüyor. Bazı piyasa oyuncuları potansiyel bir ‘Ekim’ rallisi konusunda iyimser. Bununla birlikte, Benjamin Cowen gibi bazı analistler aşağı yönlü riskleri de göz önünde bulundurmanın akıllıca olacağı konusunda uyarıyor. Daha önceki bir yazısında Cowen, “Bence EOY’den önce büyük bir düşüşle 1.200 dolara inecek. Bunun ardından 2.025 dolara sıçrayacak.” dedi. Bu, altcoin fiyatının mevcut seviyelerden %50’lik bir düzeltmeye daha hazırlanıyor olabileceği anlamına geliyor. Bazı piyasa analistleri, Cowen’ın analizinin Bitcoin’in halving yılı boyunca geçerli olmadığını belirterek analizini reddediyor. Buna yanıt veren Cowen, “2016’nın 4. çeyreğinde ETH, halving yılı olan gerileme bandına girdi. Dürüst olmak gerekirse, tüm bu “Ama bu bir halving yılı!” argümanı biraz eskimeye başladı. ETH 4 bin dolarken de aynı şeyi söyleyebilirdiniz ve yine de 1.900 dolara düştü.” dedi.

2 Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor: Uzmanlar Keskin Düşüş Uyarısı Verdi!

SOL Fiyat Tahmini: Kartlarda Yaklaşık %15’lik Bir Düşüş Var!

Solana Cuma günü 140 dolar civarında seyrediyor. Altcoin bu hafta %12 düştü. Ayrıca, teknik açıdan baktığımızda çift haneli bir düşüş daha yaşaması muhtemel. İki farklı zaman dilimindeki (günlük ve 4 saatlik) Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi, SOL’un fiyat trendinde altta yatan negatif momentumu gösteriyor. Solana Ağustos’tan bu yana 163 dolar ile 120 dolar arasında dar bir aralıkta işlem gördü. Ancak, 5 Ağustos’ta altcoin fiyatı 110 dolara düşmesi aykırı bir durum. SOL şu anda aralığın orta noktası olan 140 dolara yakın seyrediyor. SOL daha fazla düzeltme yaparsa, altcoin fiyatının 120 dolarlık düşük aralığa (yaklaşık %15 düşüş) kayması ya da likiditeyi 5 Ağustos’taki 110 dolarlık düşük seviyeye çekmesi mümkün. Solana, Pazartesi günkü açılış seviyesi olan 158 doların üzerinde bir günlük mum çubuğu kapanışı görürse, düşüş tezi geçersiz olacaktır. Bu durumda, altcoin fiyatının psikolojik olarak önemli olan 160 dolar seviyesine doğru yükselmesi olası. 4 saatlik SOL/USDT grafiğinde, Solana’nın fiyatı orta vadeli yükseliş trendini koruyor. Ayrıca, bir düzeltme olması halinde 134,45 dolar ile 137,60 dolar arasındaki Adil Değer Boşluğu’nda (FVG) destek bulabilir. Diğer taraftan, SOL 200 günlük EMA’nın üzerinde 144,76 dolardan kapanırsa, muhtemelen düşüş tezini geçersiz olur. Ardından 4 saatlik grafikte bir dengesizlik bölgesi olan 149,99 dolar ile 155,93 dolar arasındaki direnç bölgesine doğru yükselmesi mümkün.

2 Altcoin İçin Tehlike Çanları Çalıyor: Uzmanlar Keskin Düşüş Uyarısı Verdi!

Analistlerin uyarılarını dikkate alan yatırımcılar, portföylerini dikkatli bir şekilde yönetmeli ve risk yönetimi stratejilerini gözden geçirmelidir. Herhangi bir yatırım kararı vermeden önce bağımsız araştırma yapmak ve uzman tavsiyesi almak önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir