USD34,24
EURO37,61
JPY0,231100
RUB0,360600
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.921,34
BTC62.391,20
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Analist Uyarıyor: 2 Kripto Para ‘Short Squeeze’ İçin Hazırlanıyor, Fiyatlar Fırlayabilir!

Analist Uyarıyor: 2 Kripto Para ‘Short Squeeze’ İçin Hazırlanıyor, Fiyatlar Fırlayabilir!

Analist Uyarıyor: 2 Kripto Para 'Short Squeeze' İçin Hazırlanıyor, Fiyatlar Fırlayabilir!
Analist Uyarıyor: 2 Kripto Para 'Short Squeeze' İçin Hazırlanıyor, Fiyatlar Fırlayabilir!
service

Ekim ayının başlangıcında yaşanan kripto para piyasası çöküşü, düşüş eğilimini güçlendirdi ve yüksek sermayeli açığa satış yapanların ilgisini çekti. Piyasada short pozisyonların hakim olması, bazı kripto paraların ‘short squeeze’ potansiyeline işaret ediyor. Kripto analisti Vinicius Barbosa, bu durumun en belirgin örneklerinden olan Sui (SUI) ve Celestia (TIA) üzerinde duruyor.

SUI ve TIA ‘Short Squeeze’ Potansiyeliyle Göz Önünde

CoinGlass verilerine göre, Sui (SUI) ve Celestia (TIA) yüksek negatif fonlama oranlarıyla dikkat çekiyor. 4 Ekim’de, SUI ve TIA açığa satış yapanlar, long pozisyon sahiplerine sırasıyla %71,54 ve %124,88 APR ödüyordu. Bu fonlama oranları, en yüksek açık faize sahip 30 kripto para birimi arasında en asimetrik olanlarıydı. Yüksek oranda açığa satış yapılan piyasalarda, açığa satış yapanlar, pozisyonlarını açık tutmak için daha yüksek bir maliyetle cezalandırılır. Bu durum, potansiyel olarak ‘short squeeze’ olasılığını artırır.

Analist Uyarıyor: 2 Kripto Para 'Short Squeeze' İçin Hazırlanıyor, Fiyatlar Fırlayabilir!

Sui (SUI): Bir ‘Short Squeeze’ Beklentisi

Sui, 2 Ekim’de 502,28 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek açık pozisyonuna ulaştı. Bu dönemde token 1,85 dolardan işlem gördü. Bu artış, SUI’nin fonlama oranlarının oldukça negatif hale gelmesiyle kanıtlanan short pozisyonlardaki artıştan kaynaklandı. 4 Ekim’de 1,69 dolar fiyatla rekor bir negatif fonlama oranına ulaşıldı. Mevcut durumda, Sui’de beklenmedik bir talep artışı yaşanması halinde ‘short squeeze’ olasılığı yüksek. Ağustos ayında SUI, toplam açık faiziyle ağırlıklandırılan benzer bir dengesizlik yaşandıktan sonra fiyatında önemli bir artış yaşamıştı.

Analist Uyarıyor: 2 Kripto Para 'Short Squeeze' İçin Hazırlanıyor, Fiyatlar Fırlayabilir!

Celestia (TIA): ‘Short Squeeze’ Potansiyeli

Celestia, yaklaşık -%125 fonlama oranıyla piyasadaki en yüksek dengesizliğe sahip. Ancak bu durum, kripto para biriminin tarihsel fonlama oranı göz önüne alındığında normal kabul edilebilir. Celestia, geçmişte OI ile ağırlıklandırıldığında çok daha kötü açığa satış dengesizliklerine sahipti. SUI’ye benzer şekilde, Celestia grafiğinde de negatif fonlama oranı artışlarının genellikle açığa satışlardan önce geldiği ve bunu fiyat artışlarının izlediği gözlemlenebilir.

‘Short Squeeze’ Tehlikeleri

Yüksek negatif fonlama oranları ve artan açığa satışlar, fiyat artışlarına yol açabilir. Ancak yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Short pozisyonlar genellikle varlıklar aşırı alım gördüğünde artar. Örneğin SUI, kısa bir süre önce %100’ün üzerinde bir artış gösterdi. Bu durum, aşırı satın alınan bir kripto para birimine işaret ediyor. TIA ise Temmuz’dan beri düşüş algısının hakim olduğu bir piyasada işlem görüyor.

Analistler, Sui (SUI) ve Celestia (TIA)’nın yüksek negatif fonlama oranlarının ‘short squeeze’ potansiyeline işaret ettiğini belirtiyor. Bu iki kripto paranın fiyatlarında aniden artışlar yaşanması mümkün. Yatırımcılar, bu durumu göz önünde bulundurarak risklerini dikkatlice yönetmeli ve piyasa hareketlerine yakından takip etmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir