USD34,25
EURO37,09
JPY0,226300
RUB0,353500
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.869,43
GR. ALTIN3.015,30
BTC66.974,31
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple CTO’su 42 Milyon RLUSD Basımının Ardından Kimlik Avı Uyarısı Yaptı!

Ripple CTO’su 42 Milyon RLUSD Basımının Ardından Kimlik Avı Uyarısı Yaptı!

Ripple CTO'su 42 Milyon RLUSD Basımının Ardından Kimlik Avı Uyarısı Yaptı!
Ripple CTO'su 42 Milyon RLUSD Basımının Ardından Kimlik Avı Uyarısı Yaptı!
service

Ripple CTO’su David Schwartz, Coinbase ile ilgili yeni bir dolandırıcılık uyarısında bulundu. Schwartz, dolandırıcıların Coinbase ekibini taklit ederek kendisine mesajlar ve bir e-posta gönderdiğini söyledi. Bu uyarı, SEC’in Ripple lehine verilen bir mahkeme kararını temyize götürmesiyle birlikte, XRP topluluğunun dikkatini çekti.

Ripple CTO’su Dolandırıcılık Uyarısı Yaptı

Schwartz, dolandırıcıların kendisini dolandırmaya yönelik bir girişimi hakkında bilgi verdi. Schwartz, dolandırıcıların Coinbase’in “Varlık Koruma Departmanını” taklit ederek kendisine mesajlar ve bir e-posta gönderdiğini söyledi. Böylece, dolandırıcıların kişisel verilerini ele geçirmeyi amaçladıklarını belirtti. Schwartz, XRP topluluğunu da hedef alınmaları halinde bu dolandırıcılığa kanmamaları konusunda uyardı: “Bugün hem SMS hem de e-posta kullanarak bir başka ayrıntılı dolandırıcılık girişimi daha. Bu bir aldatmaca. Buna kanmayın.”

Ripple CTO'su 42 Milyon RLUSD Basımının Ardından Kimlik Avı Uyarısı Yaptı!

SEC’in Ripple Kararını Temyize Götürmesi

SEC, bir bölge mahkemesinin Ripple lehine verdiği karara itiraz etti. SEC, kararın yerleşik Yüksek Mahkeme emsalleri ve menkul kıymetler yasalarıyla çeliştiğini ileri sürüyor. Temel mesele, Ripple’ın yerel tokenı olan XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığı. SEC başlangıçta Ripple’ı kayıtsız menkul kıymetler satmakla suçladı. Şirket ise bu iddiayı şiddetle reddetti. Şirket, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını ve herhangi bir yasayı ihlal etmediğini söylüyor.

Ripple 42 Milyon RLUSD İhraç Etti

Bu arada Ripple, RLUSD’nin deneysel basımına devam ediyor. X’teki “Ripple Stablecoin Tracker” hesabına göre, gün içinde şirket hazinesi, toplamda 42 milyon RLUSD gibi etkileyici bir rakamı oluşturan altı parça stablecoin yarattı. En büyüğü 10.000.000 RLUSD’den oluşuyordu. Ardından 7.000.000 RLUSD geldi. Bundan sonra şirket, her biri yaklaşık 6.000.000 RLUSD içeren dört yığın daha bastı. Aynı zamanda şirket, yeni bastığı stablecoin’lerin basım işleminden hemen sonra yakıyor. Stablecoin Tracker’a göre, iki işlemde 200 RLUSD yaktı.

Ripple CTO’su’nun dolandırıcılık uyarısı ve SEC’in temyiz başvurusu, kripto topluluğunun dikkatini çekti. Ripple, RLUSD’nin deneysel basımına devam ederken, kullanıcıların dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları ve istenmeyen e-postalar veya SMS mesajlarıyla etkileşime girmekten uzak durmaları önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir