USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.236,29
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD Verileri Piyasaları Sarsıyor: Fed’in Faiz Kararı Belirsizliğe Gömüldü

ABD Verileri Piyasaları Sarsıyor: Fed’in Faiz Kararı Belirsizliğe Gömüldü

ABD Verileri Piyasaları Sarsıyor: Fed'in Faiz Kararı Belirsizliğe Gömüldü
ABD Verileri Piyasaları Sarsıyor: Fed'in Faiz Kararı Belirsizliğe Gömüldü
service

ABD verileri küresel piyasaları hareketlendirerek Fed’in faiz kararları hakkında belirsizliği artırdı. ABD ISM hizmet endeksinin beklentilerin ötesinde pozitif bir tablo sergilemesi, Fed’in Kasım ayında faiz indirimi yapma olasılığını azalttı.

ABD ISM Hizmet Endeksi Beklentileri Aşıyor

ABD ISM hizmet endeksinin beklentilerin üzerinde güçlü bir performans sergilemesi, piyasa aktörlerinin Fed’in faiz kararları konusunda beklentilerini değiştirdi. Bu gelişme, Fed’in Kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapma olasılığını azalttı. Piyasalar şimdi Fed’in faiz kararını dikkatle takip ediyor.

ABD Verileri Piyasaları Sarsıyor: Fed'in Faiz Kararı Belirsizliğe Gömüldü

Fed’in Faiz Kararı Belirsizliğini Koruyor

ABD ISM hizmet endeksinin güçlü performansı, Fed’in faiz kararları konusunda belirsizliği korudu. Piyasalar, Fed’in önümüzdeki toplantılarında faiz oranlarını ne kadar değiştireceği konusunda hala tereddütlü. Fed’in faiz kararları, küresel piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Yurt İçi Enflasyon Verisi Gözlemde

Yurt içinde Eylül ayı enflasyon verisi, TCMB’nin faiz kararları üzerinde etkili oldu. Aylık verinin beklentilerin üzerinde gelmesi, yabancı banka ve kurumların TCMB’nin faiz indirimini geçiktireceği yorumlarına yol açtı. Enflasyon verileri, TCMB’nin faiz politikası üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

TCMB’nin Faiz Kararı Beklentiler İçinde

Yabancı banka ve kurumların yorumlarına göre, TCMB’nin Eylül ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, faiz indirimini geçiktirmesi olasılığını artırdı. TCMB’nin faiz kararı, Türk Lirası’nın değerinde ve ekonomi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Piyasalar Gelişmeleri Dikkatle Takip Ediyor

Piyasalar, ABD ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri ve Fed ile TCMB’nin faiz kararlarını dikkatle takip ediyor. Bu gelişmelerin, küresel piyasalar üzerinde önemli etkileri olacağı tahmin ediliyor.

Küresel Piyasalar Hareketli Bir Haftayı Geride Bıraktı

ABD verileri ve Fed beklentileri, küresel piyasaların hareketli bir haftayı geride bırakmasına neden oldu. Piyasalar, gelecek hafta yayınlanacak ekonomik verileri ve merkez bankalarının faiz kararlarını dikkatle takip edecek.

Gelişmeler Piyasalarda Belirsizliği Artırıyor

ABD ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeler, Fed ve TCMB’nin faiz kararları, küresel piyasalar üzerinde belirsizliği artırıyor. Piyasalar, bu gelişmelerin sonuçlarını yakından takip ediyor.

Geçen hafta, ABD verilerinin Fed beklentileri üzerindeki etkisiyle küresel piyasalar hareketli bir haftayı geride bıraktı. ABD ISM hizmet endeksinin beklentilerin üzerinde çıkması, Fed’in Kasım ayında 50 baz puanlık faiz indirimi yapma ihtimalini azalttı. Yurt içinde ise Eylül ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, TCMB’nin faiz indirimini geçiktirmesi olasılığını artırdı. Bu gelişmelerin küresel piyasalar üzerinde önemli etkileri olacağı tahmin ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir