USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.270,37
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. SEC’in İtirazı XRP ETF’yi Tehdit Ediyor mu? Bitwise’ın Geleceği Belirsiz

SEC’in İtirazı XRP ETF’yi Tehdit Ediyor mu? Bitwise’ın Geleceği Belirsiz

SEC'in İtirazı XRP ETF'yi Tehdit Ediyor mu? Bitwise'ın Geleceği Belirsiz
SEC'in İtirazı XRP ETF'yi Tehdit Ediyor mu? Bitwise'ın Geleceği Belirsiz
service

Yatırım varlık yönetimi şirketi Bitwise, SEC’in Ripple ile ilgili davada yaptığı itiraz nedeniyle XRP ETF başvurusuyla zorlu bir süreçten geçiyor. Bitwise’ın ETF’si onaylanırsa, piyasadaki en büyük XRP yatırımı olur ancak uzmanlar SEC’in bu başvuruyu reddedebileceğini düşünüyor.

Bitwise XRP ETF Onayı Belirsiz

Yaklaşık bir yıl önce, Hakim Analisa Torres, Ripple ile SEC arasındaki davada XRP’nin menkul kıymet olmadığına karar verdi. Bu karar, San Francisco merkezli firmaya kısmi bir zafer kazandırdı. SEC ise Hakim Torres’un Ripple’ın kayıt gerçekleştirmeden kurumsal yatırımcılara XRP satması nedeniyle menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği hükmünü vererek kısmi galibiyet elde etti. İkincil piyasa satışlarının menkul kıymet olmadığı yönündeki kararsa borsaların XRP Coin işlemlerini yasal hale getirdi.

SEC'in İtirazı XRP ETF'yi Tehdit Ediyor mu? Bitwise'ın Geleceği Belirsiz

Temyiz Mahkemesinin Geçmiş ABD SEC Davalarına Yönelik Yorumları

Ripple aynı hakim tarafından SEC davasında iki ay önce 125 milyon dolar cezaya çarptırıldı. İlk aşamada, her iki taraf da karara itiraz etme niyetini belli etmedi. Temyiz süreci açık tutulmuş olup, 7 Ekim 2024 tarihinde sona ermesi planlanmıştı. Sonrasında SEC, 2 Ekim’de XRP’nin menkul kıymet statüsünü sorgulamak için bir Temyiz Bildirimi sundu. Bu temyiz başvurusu, Bitwise’ın XRP ETF başvurusu temyiz sürecinde askıda kalabilir.

SEC'in İtirazı XRP ETF'yi Tehdit Ediyor mu? Bitwise'ın Geleceği Belirsiz

SEC’in İtirazı XRP ETF’yi Tehdit Ediyor mu?

Uzun vadede, bu itiraz SEC’in lehine sonuçlanırsa Bitwise’ın yeni başvurduğu XRP ETF’den vazgeçmesi gerekebilir. Çünkü Komisyonun bu konuda zafer elde etmesi, XRP’nin menkul kıymet olduğunu teyit edeceğinden ETF onayının önüne set çekecektir. Ripple’in Hukuki Sorumlusu Stuart Alderoty, Bitwise’ın SEC’in itirazı nedeniyle endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Ripple yöneticisi, SEC’in temyiz mahkemesinde yeniden utanç yaşayacağını söyledi.

Bitwise’ın XRP ETF Başvurusunun Geleceği

Avukat Fred Rispoli, XRP ETF’in uzun süre bekleyeceğini ancak Grayscale BTC ETF başvurularının sonuçlanacağı gibi SECnin sonunda teklifi onaylayacağını düşündüğünü belirtti. Bitwise’ın XRP ETF başvurusu, SEC’in mevcut duruşu nedeniyle belirsiz bir geleceğe sahip. Ripple yöneticileriyse SEC’in yeniden utanç verici bir mağlubiyet alacağını düşünüyor.

SEC’in Ripple ile ilgili davasında yaptığı itiraz, Bitwise’ın XRP ETF başvurusunun geleceğini belirsiz hale getirdi. Uzmanlar, SEC’in bu başvuruyu reddedebileceğini düşünüyor ancak Ripple yöneticileri SEC’in tekrar mağlubiyet alacağına inanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir