USD34,29
EURO37,17
JPY0,226600
RUB0,356300
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.015,03
BTC67.906,51
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakkari’de Öğretmen 20 Kiloluk Karpuz Yetiştirdi!

Hakkari’de Öğretmen 20 Kiloluk Karpuz Yetiştirdi!

Hakkari'de Öğretmen 20 Kiloluk Karpuz Yetiştirdi!
Hakkari'de Öğretmen 20 Kiloluk Karpuz Yetiştirdi!
service

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan öğretmen Cahit Çakmakçı, yaz tatilinde köyünde çiftçilik yaparak 20 kiloya kadar ulaşan dev karpuzlar yetiştirdi. Çakmakçı, ‘Bir öğretmen isterse her şeyi başarır’ diyerek herkesi tarıma yönelmeye davet etti.

20 Kiloluk Karpuzlar Başarı Hikayesini Anlatıyor


Yüksekova’da bu yıl tarım rekoltesi oldukça iyi. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünde yaşayan Cahit Çakmakçı, okullar tatil olunca yaz tatillerini köyünde çiftçilik yaparak geçiriyor. Öğrencilerine başarılı bir eğitim veren Çakmakçı, tatilinde de köyünde tarım, hayvancılık ve arıcılıkla uğraşmayı tercih ediyor.
Hakkari'de Öğretmen 20 Kiloluk Karpuz Yetiştirdi!

Hakkari’de Öğretmen 20 Kiloluk Karpuz Yetiştirdi!


Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı karpuz fidelerini köyündeki bahçesine eken Çakmakçı, emeklerinin karşılığını 20 kiloya ulaşan dev karpuzlarla aldı. Emeğinin karşılığını aldığını ifade eden Çakmakçı, herkesin tarıma ilgi göstermesini istiyor.

Çakmakçı’nın Başarısı Örnek Alınıyor


Çakmakçı’nın karpuz bahçesini yerinde inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Çakmakçı’nın üstün başarısından dolayı kendisini tebrik ederek herkese örnek bir öğretmen olduğunu belirtti.

Hakkari’de öğretmen Cahit Çakmakçı’nın yetiştirdiği 20 kiloluk dev karpuzlar, hem eğitimci hem de çiftçi kimliğiyle herkese ilham kaynağı oluyor. Çakmakçı’nın başarısı, eğitimin yanında tarımın da önemini vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir