USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Anadolubank’ın Nakit Kredileri %26 Büyüdü: 2024’ün İlk Yarısı Performans Raporu

Anadolubank’ın Nakit Kredileri %26 Büyüdü: 2024’ün İlk Yarısı Performans Raporu

Anadolubank'ın Nakit Kredileri Büyüdü: 2024'ün İlk Yarısı Performans Raporu
Anadolubank'ın Nakit Kredileri %26 Büyüdü: 2024'ün İlk Yarısı Performans Raporu
service

Anadolubank, 2024 yılının ilk yarısında istikrarlı bir performans sergiledi ve nakit kredilerinde %26’lık büyüme ile öne çıktı. Banka, bu başarıya Renkli Hesap ürünündeki artış ve Dijital Şube müşteri kazanımlarıyla ulaştı.

Anadolubank’ın 2024 İlk Yarı Performansı


Anadolubank, 2024’ün ilk yarısında 2.5 milyar TL vergi sonrası kâr elde etti. Aktif büyüklüğü 77 milyar TL’ye ulaşan banka, nakit kredilerinde %26 büyüme kaydetti. Bu büyümenin önemli bir kısmı Renkli Hesap ürünündeki artıştan kaynaklanıyor. Yılın ilk yarısında Renkli Hesap müşteri sayısı %61, Renkli Hesap Hacmi ise %198 büyüdü.
Anadolubank'ın Nakit Kredileri Büyüdü: 2024'ün İlk Yarısı Performans Raporu

Reel Sektöre Destek ve Büyüme


Anadolubank Genel Müdürü Suat İnce, reel sektöre sağladıkları nakit kredilerde %26 artışla 38 milyar TL, gayri nakdi kredilerde ise %14 artışla 19 milyar TL finansman desteği sağladıklarını belirtti. Banka, YP kredilerinde %18 ve toplam kredilerde %23’lük büyüme ile aktif büyümesini %26’ya çıkardı.

Dijital Bankacılık Yatırımları


Anadolubank, 2024 yılında tabana yaygın mevduat yapısı oluşturma hedefiyle dijital bankacılık yatırımlarına hız verdi. Toplam mevduatta %22 büyüme sağlayan banka, Dijital Şube aktif müşteri sayısını %183 ve Dijital Şube mevduat hacmimizi %403 büyüttü. Yeni dijital ürünler ve hizmetler ile Dijital Şube müşteri ağını büyütmeyi hedefliyor.

Özel Bankacılık ve Farklılaşma


Anadolubank, Özel Bankacılık Birimi ile yatırım deneyimini geliştirmek isteyen müşterilerine kişiye özel hizmetler sunuyor. Özel müşteri temsilcisi, özel müşteri hattı, ATM’lerden yüksek limitte para çekme, ücretsiz havale ve EFT gibi avantajlar sunuyor. Ayrıca Havalimanı Lounge alanı, hızlı geçiş, restoran indirimleri gibi özel hizmetlerle sektörde farklılaşıyor.

Ticari ve Kobi Bankacılık Büyüyor


2024’ün ilk yarısı Anadolubank için Ticari ve Kobi Bankacılık alanında, özellikle nakit kredilerde büyüme sağladığı bir dönem oldu. Banka, bu alanda dijital yatırımlarına devam ediyor ve daha fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Nakit yönetimi kapsamında firma iş birliklerine devam ediyor ve müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Dış Ticaretteki İvme Devam Ediyor


2019 yılı sonunda kurulan Dış Ticaret Pazarlama Departmanı, dış ticaret müşterilerine birebir uzmanlık desteği sağlıyor. Anadolubank, banka kaynaklı ve TCMB ile Eximbank kaynaklı ihracat finansmanı ürünlerinde aktif rol oynuyor ve müşterilerine sağladığı finansmanı her geçen yıl artırıyor. Ağırlıklı olarak Kuzey Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu’da yaygın muhabir ağı sayesinde dış ticaret firmalarına nitelikli dış ticaret ürünleri sunuyor.

Sürdürülebilir Bankacılık ile Sektöre Katkı


Anadolubank, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarına devam ediyor. ‘Geleceğimiz için bugünden başlıyoruz’ sloganıyla sürdürülebilir bankacılık ürünleri sunarak, hem sektöre katkı sağlamayı hem de müşterilerine sürdürülebilir tercihler sunmayı hedefliyor. Şubelerinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi oluşturarak atık oluşumunu engelleme çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolubank, 2024 yılının ilk yarısında sağladığı performans ve büyüme ile nakit kredilerde önemli bir adım attı. Banka, dijital bankacılığa yaptığı yatırımlar, müşterilerine sunduğu özel hizmetler ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile geleceğe güvenle ilerlemeye devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir