USD34,21
EURO37,61
JPY0,231300
RUB0,360800
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.921,52
BTC62.398,67
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 37 Hisseye Tedbir Kararı: İşte Cezaları Kalkacak Hisseler

37 Hisseye Tedbir Kararı: İşte Cezaları Kalkacak Hisseler

37 Hisseye Tedbir Kararı: İşte Cezaları Kalkacak Hisseler
37 Hisseye Tedbir Kararı: İşte Cezaları Kalkacak Hisseler
service

Borsada işlem gören 37 hisse için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında tedbir kararı alındı. Bu kararlar, yatırımcıları yüksek volatilite durumlarında korumayı amaçlıyor.

Hisse Cezaları Ne Zaman Bitecek?

VBTS kapsamında uygulanan tedbir kararlarının sona ereceği tarihler, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte, 37 hisse için alınan kararların detayları:

37 Hisseye Tedbir Kararı: İşte Cezaları Kalkacak Hisseler

Tedbir Uygulanan Hisseler ve Tarihler

Dinamik Isı (DNISI), Merko Gıda (MERKO), Ral Yatırım (RALYH) gibi çok sayıda hisse için kredili işlem yasağı getirildi. Papilon Savunma (PAPIL), Bayrak Ebt (BAYRK), İhlas Yayın Holding (IHYAY) ve Selçuk Ecza Deposu (SELEC) hisseleri de VBTS kapsamında işlem gören hisseler arasında yer alıyor. Ceo Event Medya (CEOEM), Derlüks Yatırım Holding (DERHL), Metemtur Otelcilik (METUR), Yeşil Yatırım Holding (YESIL) gibi hisselere uygulanan tedbirlerin bitiş tarihleri de netleşti. Bunun yanı sıra, Burçelik (BURCE), Trend Gayrimenkul (TDGYO), Petrokent Turizm (PKENT), CVK Maden (CVKMD) hisseleri de listede bulunan diğer hisseler arasında. Batısöke Söke Çimento (BSOKE), Pera Yatırım Holding (PEHOL), Graintürk Holding (GRTRK), Koza Polyester (KOPOL), Datagate (DGATE), Silverline (SILVR), Ulaşlar Turizm (ULAS), Elite Naturel (ELITE), Flap Kongre (FLAP), Türk İlaç (TRILC) hisseleri de VBTS kapsamında işlem gören hisseler arasında. Listede yer alan diğer hisseler ise Jantsa (JANTS), Duran Doğan (DURDO), Pergamon Status (PSDTC), Tuğçelik (TUCLK), Deniz Gayrimenkul (DZGYO), Marka Yatırım Holding (MARKA), Niğbaş (NIBAS), Tera Yatırım (TERA), İzmir Fırça (IZFAS), Viking Kağıt (VKING), Lydia Yeşil Enerji (LYDYE) ve Etiler Gıda (ETILR) olarak sıralanıyor.

37 Hisseye Tedbir Kararı: İşte Cezaları Kalkacak Hisseler

Sonuç olarak, SPK tarafından alınan tedbir kararları 37 hisseyi kapsıyor ve bu hisselerin işlem gören yatırımcılar üzerinde önemli bir etkisi bulunuyor. Yatırımcıların, VBTS kapsamında alınan kararları ve bu kararların sona ereceği tarihleri yakından takip etmeleri öneriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir