USD34,27
EURO37,65
JPY0,231400
RUB0,361700
GBP45,07
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.921,76
BTC63.841,18
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 4 AI Token Boğa Piyasasına Hazır mı? 2023 Yılı Fiyat Tahminleri

4 AI Token Boğa Piyasasına Hazır mı? 2023 Yılı Fiyat Tahminleri

4 AI Token Boğa Piyasasına Hazır mı? 2023 Yılı Fiyat Tahminleri
4 AI Token Boğa Piyasasına Hazır mı? 2023 Yılı Fiyat Tahminleri
service

Kripto para piyasası değişken ve belirsiz olsa da yapay zekâ sektörünün gelişmeye devam etmesi bekleniyor. Bu ilerleme, AI odaklı kripto paraların büyümesine katkıda bulunacak gibi görünüyor. OpenAI’nin geliştirdiği Sora, metinden video oluşturma yeteneğiyle sektördeki heyecanı artırdı. AI sektöründeki bu yeni dalga, Nvidia’nın (NVDA) 2024 mali yılı için hedeflerine ve şirketin karmaşık algoritmalar ve veri analizi alanında AI’nın kullanımına olan bağlılığına da destek oluyor. Analistler, AI kripto paraların ön plana çıkmaya başlayacağını ve piyasadaki yükseliş eğilimini güçlendireceğini tahmin ediyor.

Worldcoin (WLD)

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kripto para girişimi olarak bilinen Worldcoin (WLD), son bir haftada yüzde 20 yükseldi. Şubat ayının ikinci haftasında hızlı bir yükselişe geçen varlık, son bir ayda yüzde 280 artış gösterdi. Bu yükseliş, yatırımcı ilgisinin AI sektörüne kaymasına neden oldu. WLD tokeni, 9 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Piyasadaki belirsizlik ve varlığın mevcut piyasa arzı göz önüne alındığında, token bir düzeltme yaşayabilir. Fibonacci düzeltme seviyesi esas alındığında, Worldcoin fiyatında potansiyel bir düzeltme hareketi 7,7 dolar ile 6,69 dolar arasında olabilir. Bu seviyenin altında bir düşüş, varlığın 5,59 seviyelerine inmesine neden olabilir.

4 AI Token Boğa Piyasasına Hazır mı? 2023 Yılı Fiyat Tahminleri

Graph (GRT)

CoinMarketCap sıralamasına göre AI token’ler arasında 4. sırada yer alan ve işlem hacmine göre 43. sırada bulunan GRT tokeni, son bir ayda yüzde 93 artış gösterdi. 0,15’lik kritik destek seviyesinden 0,29 dolara yükselen GRT, Şubat ayının ikinci haftasından önce oldukça durgun bir dönem geçirmişti. GRT grafiğinde oluşan kupa ve sap modeli, güçlü bir piyasa tabanının habercisi olarak kabul edilir ve genellikle zorlu bir toparlanmadan önce gelir. GRT token fiyatının yakın zamanda 0,37 dolara ulaşması bekleniyor. Ancak, fiyatın 20 günlük EMA’nın altına düşmesi halinde trend ayıların lehine devam edebilir. GRT Vadeli İşlemlerinin açık faizinde önemli bir artış gözlemleniyor. Varlığın açık faizi yüzde 114 yükseldi, bu da yatırımcı güvenini ve grafiğe olan piyasa bağlılığını artırdı.

eTukTuk Token (TUK)

Çevreci bir bakış açısıyla geliştirilen eTukTuk projesi, öne satış aşamasında olan bir token. Yapay zekâ desteği ile akıllı şehirler için üç tekerlekli araçlar ve şarj istasyonları kuran proje, ulaşım sorununa çevreci çözümler getirir. eTukTuk projesi dahilinde geliştirilen araçlar, akıllı teknolojiler ile desteklenerek araç bakım çalışmaları sayesinde sürdürülebilir kılınır. eTukTuk projesi, her TUK tokeni alımında yatırımcıyı daha yeşil bir geleceğin parçası hâline getirir. eTukTuk projesi kendi web sitesi üzerinden satışa sunuluyor ve TUK token’leri BNB, ETH ve USTD ile satın alınabiliyor. Güncel fiyatı 0,027 dolar olan token, şu ana kadar 1.411.710,39 dolar birikim topladığını açıkladı. Son olarak, hıza dayalı bir oyna kazan oyunu olan projede oyuncuların kazanması hâlinde token kazanma şansı da bulunuyor.

SingularityNET (AGIX)

Son günlerde sıkça gündeme gelen yapay zekâ token’lerinden biri olan AGIX, Şubat ayında ciddi bir toparlanmayla son bir ayda yüzde 181 artış gösterdi. Günlük grafiğinde yüzde 4’lük bir kayıp gösteren varlık, bu yazının yazıldığı sırada 0,7483 dolardan işlem görüyor. İki hafta içinde 0,3 dolardan 0,76 dolara yükselerek büyüme kaydeden AGIX grafiğinde bir yükseliş formasyonu olan kupa ve sap deseni görülüyor. Bununla birlikte, fiyatında bir yükseliş beklenen varlığın işlem hacmi de yükseliyor. Kripto analiz firması Santiment verilerine göre AGIX, geçtiğimiz hafta piyasa değeri iki katından fazla artarak zincir içi faaliyetlerde yükseliş gördü. Bu da yatırımcı ilgisinin arttığını gösteriyor. Son olarak, varlığın 0,8 dolarlık genel gider arzında yükseliş, fiyatı 1 dolara çıkarabilir. Ancak, küçük bir geri çekilmeye yükselişten önce 0,6 dolarda küçük bir geri çekilme yaşanması bekleniyor.

AI token’ler yükselişte olsa da kripto para piyasasının değişken doğası unutulmamalıdır. Yatırımcıların yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmaları önemlidir. Bu yazıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir