USD34,25
EURO37,64
JPY0,231300
RUB0,356100
GBP44,88
EURO/USD1,10
BIST9.153,15
GR. ALTIN2.927,48
BTC62.876,25
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul’da 7 Ekim Beklentisi

ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul’da 7 Ekim Beklentisi

ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul'da 7 Ekim Beklentisi
ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul'da 7 Ekim Beklentisi
service

İş Yatırım, 7 Ekim Pazartesi günü için önemli piyasa ve şirket haberlerini içeren günlük değerlendirmesini yayınladı. ABD istihdam verisinin etkisiyle Borsa İstanbul’da alıcılı bir açılış bekleniyor.

Halka Açık Şirket Haberleri

İş Yatırım Araştırma’nın derlediği verilere göre, ABD Eylül tarım dışı istihdam verisi 254 bin ile beklentileri aştı. Bu durum, doların güçlenmesine ve hisse senetlerinin değer kazanmasına neden oldu. Borsa İstanbul da bu gelişmeden olumlu etkilendi ve haftanın ilk işlem gününde güçlü bir toparlanma yaşadı. Ancak, haftalık bazda bakıldığında MSCI Türkiye %6 kayıpla açık ara en çok değer kaybeden gelişmekte olan ülke endeksi oldu. Buna rağmen, dünya borsalarındaki olumlu seyir, Borsa İstanbul’da alıcılı bir açılışa işaret ediyor.

ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul'da 7 Ekim Beklentisi

ABD İstihdam Verisi Borsa İstanbul’u Etkiledi

Güçlü dolar ve yüksek ABD faizleri Türkiye için olumsuz bir tablo oluştursa da, risk iştahının canlanması kısa vadede piyasaya olumlu yansıyabilir. Endeks için destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 9.000 ve 9.300 olarak belirlendi. Otokar’ın Romanya ile yaptığı 32 milyar TL’lik ihale, şirket hisseleri için olumlu bir gelişme olarak yorumlanıyor.

ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul'da 7 Ekim Beklentisi

Şirket Haberleri

Otokar, Romanya Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Romtehnica ile 32 milyar TL değerinde 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı Araç ihalesini kazandı. Bu ihale kapsamında 278 adet araç Otokar tesislerinde, kalan kısmı ise Romanya’da üretilecek. Diğer yandan, Obasya, Birleşik Krallık’a 33.8 milyon TL’lik buğday satışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

ABD İstihdam Verisiyle Borsa İstanbul'da 7 Ekim Beklentisi

İş Yatırım’ın 7 Ekim piyasa değerlendirmesine göre, ABD istihdam verisinin yarattığı olumlu hava Borsa İstanbul’da alıcılı bir açılışı beraberinde getirebilir. Ancak, küresel piyasalardaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle yatırımcıların temkinli olması öneriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir