USD34,25
EURO37,61
JPY0,231900
RUB0,356200
GBP44,82
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
GR. ALTIN2.911,57
BTC63.292,43
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İSO Başkanı’ndan Çarpıcı Uyarı: Ücretlerde Vergi Dilimleri Güncellenmeli

İSO Başkanı’ndan Çarpıcı Uyarı: Ücretlerde Vergi Dilimleri Güncellenmeli

İSO Başkanı'ndan Çarpıcı Uyarı: Ücretlerde Vergi Dilimleri Güncellenmeli
İSO Başkanı'ndan Çarpıcı Uyarı: Ücretlerde Vergi Dilimleri Güncellenmeli
service

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu zorluklara dikkat çekerek, ücretlerde vergi dilimlerinin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Bahçıvan, Eylül ayına ilişkin PMI raporunun imalat sektöründe sert bir daralmaya işaret ettiğini belirterek, işletmelerin yaşadığı zorlukların altını çizdi.

PMI Raporu Endişeleri Artırıyor

İSO’nun Eylül ayına ilişkin PMI raporunun imalat tarafında sert bir daralmaya işaret etmesini değerlendiren Bahçıvan, ‘Bu işin bir sabır süreci olduğunu, rasyonel bir ekonomik modele geçerken belli birtakım fedakarlıkların yapılması gerektiğinin bilincindeyiz. Eylül’deki tablo dikkate alınmalı ve kafa yorulması gerekiyor.’ dedi.

İSO Başkanı'ndan Çarpıcı Uyarı: Ücretlerde Vergi Dilimleri Güncellenmeli

Türk Sanayisinin En Ağır Tablosu

Bahçıvan, ‘Pandemi haricinde Türk sanayisinde PMI ölçüldüğünde bu yana en ağır tablosuyla karşı karşıyayız.’ diyerek endişelerini dile getirdi. PMI raporu, Türk sanayisinin içinde bulunduğu zorlu durumun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Ücretlerde Vergi Dilimleri Güncellenmeli

Bahçıvan, ‘Ücretlerde vergi dilimlerinin güncellenmesi gerekiyor. Bu, işletmelerin mali yükünü azaltarak, istihdama olumlu katkı sağlayabilir. Bu adımın, Türkiye ekonomisinin toparlanması için önemli bir adım olacağına inanıyoruz.’ diyerek önerilerini dile getirdi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Eylül ayına ilişkin PMI raporunun imalat sektöründe sert bir daralmaya işaret ettiğini belirterek, işletmelerin yaşadığı zorlukların altını çizdi ve ücretlerde vergi dilimlerinin güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir