USD34,23
EURO37,48
JPY0,229700
RUB0,353000
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.871,07
BTC0,000000
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitfinex Hack’i: Altcoin Fiyatı %120 Atladı, Sonra Çöktü!

Bitfinex Hack’i: Altcoin Fiyatı %120 Atladı, Sonra Çöktü!

Bitfinex Hack'i: Altcoin Fiyatı 0 Atladı, Sonra Çöktü!
Bitfinex Hack'i: Altcoin Fiyatı %120 Atladı, Sonra Çöktü!
service

Bitfinex’in 2016 yılında hackerlar tarafından saldırıya uğraması sonucu yaşanan gelişmeler, platformun altcoin’i LEO’nun fiyatını etkiledi. ABD hükümetinin mağdurların talepleri için yasal yolları açmasını istediği duyurusu, LEO’nun fiyatını kısa süreliğine %120 yükseltti, ancak yükseliş uzun sürmedi ve token değerini kaybetti.

ABD Hükümeti Bitfinex’i Tek Mağdur Olarak Kabul Ediyor!

ABD hükümeti, Bitfinex’in 2016 yılında Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan tarafından hacklenmesinin ardından tek mağdur olabileceğini belirtti. Hükümet, Lichtenstein ve Morgan’ın yanı sıra Bitfinex’in ana şirketi iFinex’in mağduriyetini kabul etti. Hatta, kripto ticaret platformunun tek mağdur olduğunu iddia etti.

Bitfinex Hack'i: Altcoin Fiyatı 0 Atladı, Sonra Çöktü!

Hükümet, Müşterilere ‘Potansiyel İddiaları İlerletme Fırsatı’ Vermek İstiyor

Hükümet, Bitfinex hesap sahiplerine ceza verilmeden önce ‘potansiyel iddiaları ilerletme fırsatı’ vermek istediğini belirtti. Hükümet, farklı bildirim yöntemleri kullanmasına izin vermesini istedi. Buna Adalet Bakanlığı’nın web sitesi de dahil.

Bitfinex Hack'i: Altcoin Fiyatı 0 Atladı, Sonra Çöktü!

Altcoin Fiyatı ‘Pump ve Dump’ Yaptı!

Bu gelişmelerin ortasında, Bitfinex’in oluşturduğu LEO token uçuşa geçti. Altcoin fiyatı gün içinde seyrettiği 5,98 dolar seviyesinden bir anda 13 dolara bir iğne attı. Bu da yaklaşık %120’lik bir artış anlamına geliyor. Bununla birlikte, bu artış uzun vadeli olamadı. Token, daha sonra geldiği yoldan aşağı indi.

Bitfinex Hack'i: Altcoin Fiyatı 0 Atladı, Sonra Çöktü!

Bitfinex Hackerları Neler Bekliyor?

Rapçi adı ‘Razzlekhan’ olan Lichtenstein ve Morgan çifti, 2016 yılında Bitfinex’in hacklenmesiyle bağlantılı olarak kara para aklama komplosundan 2023 Ağustos’ta suçlu bulundu. Hükümete göre, çift 2016 Ağustos’ta 119.754 Bitcoin aklamak için komplo kurdu. Bu miktar o sırada yaklaşık 71 milyon dolar değerindeydi.

Bitfinex hack’i ve ABD hükümetinin mağdur taleplerini değerlendirmek için mahkemeden izin istemesi, altcoin piyasasını bir kez daha hareketlendirdi. Bitfinex’in altcoin’i LEO, kısa süreliğine hızlı bir yükseliş gösterse de, bu yükseliş uzun sürmedi ve token, değerini kaybetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir