USD34,22
EURO37,46
JPY0,230600
RUB0,353000
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.870,46
BTC60.935,13
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Piyasası 2024’te Toparlanacak mı? QCP Capital 2 Faiz İndirimi Bekliyor!

Kripto Piyasası 2024’te Toparlanacak mı? QCP Capital 2 Faiz İndirimi Bekliyor!

Kripto Piyasası 2024'te Toparlanacak mı? QCP Capital 2 Faiz İndirimi Bekliyor!
Kripto Piyasası 2024'te Toparlanacak mı? QCP Capital 2 Faiz İndirimi Bekliyor!
service

Kripto para piyasası son dönemde yaşanan dalgalanmalara rağmen toparlanma sinyalleri vermeye devam ediyor. QCP Capital’in son piyasa değerlendirmesine göre ABD borsasının yeni zirvelere ulaşması riskli varlıkların da yükselmeyi sürdürebileceğinin işareti olabilir. Buna karşılık Çin borsasında durum farklı. Hükümetin yeni bir mali teşvik paketi açıklamaması nedeniyle, piyasadaki düşüş eğilimi devam ediyor. A50 Endeksi bugün yüzde 7 daha gerileyerek son zirvesinden toplamda yüzde 17 aşağıya düştü.

Memecoin Piyasası Harekete Geçti

Kripto para dünyasında son dönemde en çok konuşulan konulardan biri memecoin’lerdeki yükseliş. Hem zincir içi hem de zincir dışı işlem hacimlerinde dikkat çekici bir artış var ve bazı yatırımcılar bu tür coin’lere olan ilgiyi fırsat bilerek yüksek kaldıraçlı işlemler yapıyor. Özellikle “hippo” ya da “kedi” gibi popüler anlatılarla hareket eden memecoin’ler, piyasadaki spekülasyon rüzgarının şiddetini artırmış durumda.

Kripto Piyasası 2024'te Toparlanacak mı? QCP Capital 2 Faiz İndirimi Bekliyor!

Orta Vadeli Görünüm Pozitif

QCP Capital, Binance ve Deribit gibi büyük borsalardaki sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin fonlama oranlarının son iki haftada yükseldiğini vurguladı. Bu da ya açığa satış (short) pozisyonlarının azaldığını ya da alım (long) pozisyonlarının arttığını düşündürüyor. Görünen o ki piyasa giderek daha iyimser bir havaya bürünüyor; ancak analistler, aşırı iyimserliğin olası bir düzeltme riski getirebileceği konusunda uyarıyor.

Kripto Piyasası 2024’te Toparlanacak mı?

Kısa vadede belirsizlikler devam etse de QCP Capital orta vadede piyasanın hala olumlu bir yönde ilerlediğini düşünüyor. Şirket, zaman zaman düşüşler yaşansa bile birikim yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Yatırımcılar için temkinli olunması gereken bir dönemde olunduğu, özellikle piyasa aşırı iyimser hale geldiğinde daha dikkatli hareket etmenin önemli olduğu vurgulandı.

Kripto para piyasası son dönemde yaşanan dalgalanmalara rağmen toparlanma sinyalleri vermeye devam ediyor. QCP Capital, ABD borsasının yeni zirvelere ulaşması riskli varlıkların da yükselmeyi sürdürebileceğinin işareti olduğunu belirtiyor. Ancak yatırımcılar, aşırı iyimserliğin olası bir düzeltme riski getirebileceğini unutmamalı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir