USD34,21
EURO37,54
JPY0,230600
RUB0,351600
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST9.114,15
GR. ALTIN2.878,59
BTC61.054,30
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed’den Daly: Bu Yıl 2 Faiz İndirimi Daha Bekleniyor

Fed’den Daly: Bu Yıl 2 Faiz İndirimi Daha Bekleniyor

Fed'den Daly: Bu Yıl 2 Faiz İndirimi Daha Bekleniyor
Fed'den Daly: Bu Yıl 2 Faiz İndirimi Daha Bekleniyor
service

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD merkez bankasının (Fed) bu yıl bir veya iki faiz indirimi daha yapmasının muhtemel olduğunu söyledi. Daly, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fed’in geçen ay yaptığı yarım puanlık faiz indirimini ‘tamamen’ desteklediğini belirtti.

Daly: İşgücü Piyasasında Daha Fazla Yavaşlama İstemiyorum

Daly, Boise State Üniversitesi’nde yaptığı bir röportajda, ‘İşgücü piyasası geriledi’ dedi ve enflasyonun Fed’in yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden artık ‘oldukça emin’ olduğunu açıkladı. Daly, geçtiğimiz ayki yarım puanlık indirimin ‘politikayı ekonomiyle uyumlu hale getirmenin bir yolu olduğunu’ söyledi.

Fed'den Daly: Bu Yıl 2 Faiz İndirimi Daha Bekleniyor

Fed’in Faiz İndirimleri Beklentileri

Fed’in, ekonominin beklediği gibi gelişmesi durumunda bu yıl bir veya iki faiz indirimi daha yapması bekleniyor. Daly, işgücü piyasasında daha fazla yavaşlama görmek istemediğini belirtti.

Fed'den Daly: Bu Yıl 2 Faiz İndirimi Daha Bekleniyor

Daly’nin açıklamaları, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak ve ekonomik büyümeyi desteklemek için politika faizlerini daha fazla düşürme olasılığını artırdı. Fed’in önümüzdeki aylarda yapacağı faiz kararları, ekonominin geleceği için büyük önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir