USD34,21
EURO37,53
JPY0,231600
RUB0,352900
GBP44,74
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.886,02
BTC60.494,86
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. PASEU, Türkiye’nin 3. Özel Demiryolu Tren İşletmecisi Oldu

PASEU, Türkiye’nin 3. Özel Demiryolu Tren İşletmecisi Oldu

PASEU, Türkiye'nin 3. Özel Demiryolu Tren İşletmecisi Oldu
PASEU, Türkiye'nin 3. Özel Demiryolu Tren İşletmecisi Oldu
service

Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş. (PASEU), 10 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 3. özel demiryolu tren işletmecisi olma hedeflerine ulaştığını duyurdu.

Pasifik Eurasia, Demiryolu Taşımacılığında Yeni Bir Dönem Başlatıyor

PASEU’nun %100 hissesine sahip olduğu Pasifik Eurasia Demiryolu Tren İşletmeciliği A.Ş., Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan aldığı yetki belgesiyle ‘Yük Tren İşletmeciliği’ yapma hakkına kavuştu. Bu gelişmeyle birlikte şirket, Türkiye’de 6461 sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun kapsamında faaliyet gösterecek 3. özel sektör demiryolu tren işletmecisi (DTİ) oldu. Şirket ayrıca, Türkiye’de uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren ilk özel demiryolu tren işletmecisi unvanına da sahip.

PASEU, Türkiye'nin 3. Özel Demiryolu Tren İşletmecisi Oldu

İlk Uluslararası Yük Treni Yola Çıktı

PASEU, DTİ olma hedefiyle paralel olarak ilk uluslararası yük trenini İstanbul Halkalı Garı’ndan yola çıkardı. Tren, ihraç eşyası yüklü 18 tır dorsesi, 15 adet 45’lik konteyner yüklü 17 vagondan oluşuyor ve toplamda 1.245 ton ağırlığında, 540 metre uzunluğunda. Avrupa yönünde her gün karşılıklı bir tren seferi düzenlenecek ve 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren ise bu sayı ikiye çıkarılacak.

PASEU, Türkiye'nin 3. Özel Demiryolu Tren İşletmecisi Oldu

PASEU, Demiryolu Taşımacılığında Büyüme Hedefliyor

PASEU, demiryolu odaklı lojistik çözümler ve taşımacılık hizmetleri sunarak sektörde önemli bir pay sahibi olmayı hedefliyor. Şirket, kendi lokomotif ve vagonlarına yatırım yaparak hizmet kalitesini ve verimliliği artırmayı, rekabetçi bir yaklaşımla hızlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamayı planlıyor.

Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş.’nin demiryolu tren işletmeciliği alanındaki bu atılımı, Türkiye’nin lojistik sektöründe önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. Şirketin bu adımı, hem sektörün gelişimi hem de Türkiye’nin uluslararası ticaretteki rekabet gücünün artırılması açısından büyük önem taşıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir