USD34,21
EURO37,52
JPY0,231700
RUB0,354200
GBP44,86
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.889,42
BTC60.515,91
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Fed Faiz İndirimleri Altcoin’lere Yol Açabilir: Bitcoin Hakimiyeti %60’ta Zirve Yapabilir mi?

Fed Faiz İndirimleri Altcoin’lere Yol Açabilir: Bitcoin Hakimiyeti %60’ta Zirve Yapabilir mi?

Fed Faiz İndirimleri Altcoin'lere Yol Açabilir: Bitcoin Hakimiyeti 'ta Zirve Yapabilir mi?
Fed Faiz İndirimleri Altcoin'lere Yol Açabilir: Bitcoin Hakimiyeti %60'ta Zirve Yapabilir mi?
service

Kripto varlık yöneticisi SwissOne Capital’e göre ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim döngüsü, Bitcoin’in ($61,201 – BTC) hakimiyet oranındaki uzun süreli yükseliş trendini durdurabilir. Varlık yöneticisi bu durumun kripto para piyasasında daha geniş bir yükselişe yol açmasını bekliyor.

Bitcoin’in Hakimiyet Oranındaki Yükseliş Yavaşlıyor

Son iki yılda Bitcoin’in hakimiyet oranı, TradingView verilerine göre %38’den %58’e yükseldi. Bu artış, en büyük kripto paranın genel piyasaya kıyasla daha hızlı değer kazandığını gösteriyor. Kripto paraların toplam piyasa değeri 2 trilyon doları aşarak değerini ikiye katladı. Ancak SwissOne Capital, Fed’in son dönemde faiz oranlarını 50 baz puan indirerek bir gevşeme döngüsüne başlamasıyla birlikte BTC’nin hakimiyet oranında daha sınırlı bir yukarı yönlü atak olacağını düşünüyor.

Fed Faiz İndirimleri Altcoin'lere Yol Açabilir: Bitcoin Hakimiyeti 'ta Zirve Yapabilir mi?

Gevşeme Döngüsünün Altcoin Piyasası Üzerindeki Etkileri

SwissOne Capital’in bir piyasa güncellemesinde “Bitcoin hakimiyeti, Fed fonlama oranıyla pozitif bir korelasyon gösteriyor.” notunu düştü. Ayrıca, önceki faiz indirim döngülerinde hakimiyet oranının nasıl düştüğüne dikkat çekildi. Örneğin, 2019’un ikinci yarısında başlayan gevşeme döngüsüyle birlikte Bitcoin’in hakimiyet oranı %70’in üzerinde zirve yaptıktan sonra düşüşe geçti.

Fed Faiz İndirimleri Altcoin’lere Yol Açabilir: Bitcoin Hakimiyeti %60’ta Zirve Yapabilir mi?

2019’un ikinci yarısından itibaren başlayan faiz indirim döngüsü, küresel çapta merkez bankaları ve hükümetlerin koronavirüsün ekonomik etkilerine karşı trilyonlarca dolar enjekte etmesiyle desteklendi. Bu dönemde kripto para piyasasında risk alma eğilimi arttı ve özellikle altcoin’ler büyük ilgi gördü. Bu da BTC’nin hakimiyet oranını %40’a kadar düşürdü. Aynı pozitif korelasyon, 2018 ve 2022-23 faiz artırımı döngülerinde de gözlemlendi.

Stablecoin’lerin Artan Etkisi

SwissOne Capital, “ABD’de son dönemde başlayan faiz indirim döngüsü tarihin tekerrür etmesi halinde Bitcoin’in hakimiyet oranında fazla bir yükseliş beklentisine işaret etmiyor” açıklamasında bulundu. CME FedWatch aracına göre yatırımcılar şu anda Fed’in yıl sonuna kadar faiz oranlarını bir 25 baz puan daha düşüreceğini öngörüyor.

Gelecek İçin Tahminler

Bitcoin’in hakimiyet oranı, 2015’ten bu yana daha düşük zirveler oluşturarak daha geniş bir piyasa büyümesine işaret etti. Son iki yıldaki etkileyici yükselişe rağmen bu oran %73’lük önceki zirvenin oldukça altında. Bu durumun büyük ölçüde, 172 milyar dolarlık rekor piyasa değeriyle dikkat çeken stablecoin’lerin patlayıcı büyümesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Önemli Açıklama

SwissOne Capital, “Stablecoin’lerin piyasa değeri toplam piyasa değerinin %10’una yaklaşırken, Bitcoin’in hakimiyetinin mevcut seviyeler ile %60 arasında zirve yapabileceğini ve ardından büyük bir geri dönüşün başlayabileceğini düşünüyoruz,” dedi.

Kripto para piyasasında dengelerin değişmesi, Fed’in faiz indirim döngüsünün etkisiyle altcoin’lere daha fazla ivme kazandırabilir. Bitcoin’in hakimiyet oranının %60’ta zirve yapmasının ardından bir gerileme yaşanabileceği öngörülüyor. Bu durum, kripto para piyasasında yeni bir dönem başlatabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir