USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler

5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler

5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler
5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler
service

Son yıllarda popülerleşen Chatbotlar, birçok sektörde iş yapış şeklini değiştiriyor. Palamar Teknoloji Kurucusu ve CEO’su Onur Candan, şirketlerin Chatbot kullanırken dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Chatbot Nedir ve Nerelerde Kullanılıyor?

Yaklaşık 5 yılı aşkın bir süredir yapay zeka ve Chatbot yazılımı konusunda faaliyet gösteren Palamar Teknoloji Kurucusu ve CEO’su Onur Candan, Chatbotlar hakkında önemli bilgiler paylaştı. Chatbotlar, özellikle yazılı diyalog kanallarından gelen metinleri anlayarak kurumsal bilgi bankası ve sistemlerle entegre şekilde cevap üretebilen yazılım sistemleridir. Bugün baktığımızda; müşteri desteği, çalışan desteği, satış pazarlama gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Chatbotlara 7/24 beklemeden anlık ulaşabilirsiniz. İyi tasarlanmış bir Chatbot, herhangi bir insanın tek başına bilebileceğinden daha çok bilgi içerebilir ve sizi bilgilendirebilir.

5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Şirketler Chatbot Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Onur Candan, firmaların Chatbot kullanırken dikkat etmesi gereken 5 önemli maddeyi sıraladı:

5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Veri Güvenliği

Chatbotlar kullanıcı verilerini işledikleri için veri güvenliği en önemli konudur. Güvenliğin sağlanması, müşteri bilgilerini korumak ve yasal gerekliliklere uymak açısından çok önemlidir. Bu nedenle, veri güvenliği standartlarına uygun şekilde tasarlanmış chatbot çözümleri tercih edilmelidir.

5 Maddede: Şirketlerin Chatbot Kullanırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Kullanım Amacı

Chatbotun hangi amaçla kullanılacağı net bir şekilde belirlenmelidir. Spesifik bir amaca yönelik olarak geliştirilen chatbotlar, daha verimli çalışır. Müşteri hizmetleri, satış, teknik destek gibi çeşitli alanlarda kullanılmak üzere farklı chatbotlar oluşturulabilir.

Sade ve Anlaşılır Arayüz ve Low-Code Özelliği

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için chatbotun kullanıcı dostu ve anlaşılır bir arayüze sahip olması gerekir. Ayrıca, low-code (düşük kodlama) desteği olan chatbotlar kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde entegre edilebilmesi mümkündür. Bu tür platformlar, teknik bilgi gereksinimini minimize ederek, firmaların chatbotları hızla devreye almasını sağlar ve iş süreçlerine kolayca entegre eder.

Sürekli Güncelleme, Eğitim ve Otonom Sistemler

Chatbotların etkili bir şekilde çalışabilmesi için düzenli olarak güncellenmeleri ve eğitilmeleri gereklidir. Bunun yanında, bu işlemleri otonom şekilde gerçekleştirebilen sistemler tercih edilmelidir. Otonom güncellemeler ve eğitim süreçleri, chatbotun kullanıcı davranışlarına göre kendini optimize etmesini ve en güncel bilgiyi sunmasını sağlar. Bu tür sistemler, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan performans artışı sağlar ve chatbotun etkili bir şekilde çalışmasını devam ettirir.

Amaç insana destek olmak

Chatbotlar insanların yerini almak değil, onlara destek olmak amacıyla kullanılmalıdır. Müşteri talepleri ve sorunları karmaşık olduğunda Chatbot, insan müdahalesine yönlendirilmelidir. Çalışanların Chatbot’un doğru şekilde kullanımını sağlamak için eğitim almaları, müşteri geri bildirimlerini analiz ederek gerektiğinde Chatbot’un yapısını güncellemeleri ve performansını düzenli olarak izlemeleri de önemlidir. Bu önlemler alındığında, firmalar Chatbotları verimli ve etkili bir şekilde kullanabilirler.

Son yıllarda popülerleşen Chatbotlar, birçok sektörde iş yapış şeklini değiştiriyor. Palamar Teknoloji Kurucusu ve CEO’su Onur Candan, şirketlerin Chatbot kullanırken dikkat etmesi gerekenleri, özellikle veri güvenliği, kullanım amacı, arayüz, güncelleme ve eğitim gibi konulara değinerek açıkladı. Unutulmamalıdır ki Chatbotlar, insanların yerini almak değil, onlara destek olmak amacıyla kullanılmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir