USD34,15
EURO37,50
JPY0,231500
RUB0,354100
GBP44,86
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.891,04
BTC59.790,56
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple, SEC’ye Karşı Kritik Bir Hamleyle Savaşı Şiddetlendirdi: Çapraz Temyiz Başvurusu!

Ripple, SEC’ye Karşı Kritik Bir Hamleyle Savaşı Şiddetlendirdi: Çapraz Temyiz Başvurusu!

Ripple, SEC'ye Karşı Kritik Bir Hamleyle Savaşı Şiddetlendirdi: Çapraz Temyiz Başvurusu!
Ripple, SEC'ye Karşı Kritik Bir Hamleyle Savaşı Şiddetlendirdi: Çapraz Temyiz Başvurusu!
service

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal savaşta yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Şirket, SEC’e karşı açılan davada çapraz temyiz başvurusunda bulundu. Bu hareket, Aralık 2022’den bu yana süren yasal mücadeleyi daha da kızıştırdı.

Ripple, SEC’e Karşı Çapraz Temyiz Başvurusunda Bulundu

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, şirketin SEC’e karşı çapraz temyiz başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Alderoty, bu adımı, ‘hiçbir şeyin masada kalmamasını’ sağlamak için attıklarını belirtti. Özellikle, yatırım sözleşmesinin temel hak ve yükümlülükler olmadan var olamayacağı argümanını vurguladılar.

Ripple, SEC'ye Karşı Kritik Bir Hamleyle Savaşı Şiddetlendirdi: Çapraz Temyiz Başvurusu!

Çapraz Temyiz Başvurusunun Kapsamı

Alderoty, SEC’in XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı kararına itiraz etmediklerini belirtti. Bu nedenle, çapraz temyiz başvuruları, bu kararın uygulanmasıyla ilgili hususlarla sınırlı kalmayacak. Alderoty, yasanın hala geçerli olduğunu ve diğer konulardaki bir temyizin bu durumu değiştirmeyeceğini vurguladı.

SEC’nin Kararlarına İtirazı

Alderoty, SEC’nin Yargıç Analisa Torres’in Ripple’ın borsalardaki XRP satışları ve diğer dağıtımların menkul kıymet olmadığına ilişkin kararlarına nasıl başarısız bir şekilde erken temyize götürmeye çalıştığından bahsetti. Komisyonun muhtemelen bu karara tekrar itiraz edeceğini, ancak her iki kararda da tekrar kaybedeceğinden emin olduğunu belirtti.

Ripple, SEC’nin Saldırısını Kınadı

Alderoty, federal temyiz mahkemesinin SEC’nin sektöre yönelik yanlış yönlendirilmiş saldırısının kalbine nihayet bir kazık çakmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Ripple, Bankalar İçin Kripto Saklama Hizmetlerini Duyurdu

Ripple, bankaların ve finansal teknoloji işletmelerinin dijital varlıkları müşteriler adına saklamalarına yardımcı olmayı hedefleyen yeni hizmetleri açıkladı. Bu adım, şirketin kripto saklama alanına büyük bir girişini işaret ediyor.

Ripple’ın Yeni Kripto Saklama Hizmetleri

Ripple, bankacılık ve fintech müşterileri için bir dizi imkan sağlayacak. Bunlar arasında müşterilerin dijital tokenleri tutmaları ve muhafaza etmeleri de yer alıyor. Saklama konusundaki daha büyük bir hamlenin parçası olarak, yakın zamanda kurulan Ripple Custody iştiraki altında Ripple için tomurcuklanan bir iş.

Yeni Kripto Saklama Hizmetlerinin Özellikleri

Bu hizmetlerin özellikleri arasında önceden yapılandırılmış operasyonel ve politika ayarları, XRP Ledger ile entegrasyon, kara para aklama karşıtı uyumluluk için risk izleme ve kullanımı ve etkileşimi daha kolay olan yeni bir kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Ripple’ın Büyüme Stratejisi

Bu hamle, Ripple’ın temel ödeme mutabakatı işinin ötesine geçmesine olanak tanıyacak. Ayrıca Ripple’ın saklama çözümlerini tek bir marka olan Ripple Custody altında birleştirmek ve Coinbase, Gemini ve Fireblocks gibi rakiplerle rekabet etmek için attığı ilk büyük adımı işaret ediyor.

Ripple’ın SEC’ye karşı çapraz temyiz başvurusunda bulunması, XRP’nin geleceği ve kripto sektörünün düzenlemesi üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Aynı zamanda, şirketin kripto saklama alanına büyük bir giriş yapmasıyla, Ripple’ın sektördeki konumunu güçlendirme ve dijital varlıklar ekosisteminde daha büyük bir rol oynama hedefleri açıkça görülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir