USD34,27
EURO37,46
JPY0,231300
RUB0,354800
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.903,76
BTC60.267,01
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Piyasası Sarsılıyor: 60.000 Doların Altında Yeni Dip Mi Bekliyor?

Kripto Piyasası Sarsılıyor: 60.000 Doların Altında Yeni Dip Mi Bekliyor?

Kripto Piyasası Sarsılıyor: 60.000 Doların Altında Yeni Dip Mi Bekliyor?
Kripto Piyasası Sarsılıyor: 60.000 Doların Altında Yeni Dip Mi Bekliyor?
service

Kripto para piyasası, Bitcoin’in 67.000 doları test etmesinin ardından son çeyreğe umutlu bir şekilde girmişti. Ancak yatırımcılar yeni zirveler hedeflerken, Bitcoin (BTC) fiyatı 59.600 dolara geriledi. Altcoinler de bu düşüşten nasibini aldı. Örneğin DOGE, 0,105 dolarlık önemli destek seviyesini kaybetti. Peki uzmanlar önümüzdeki haftalar için kripto piyasasında ne bekliyor?

Kripto Paralar Düşüyor

İran ile İsrail arasındaki gerilimin artması ve savaşın Lübnan’a yayılma riski, risk piyasalarını olumsuz etkiledi. Ayrıca, SEC’in kriptoya yönelik yeni davalar açması da yatırımcıların iştahını baltaladı. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon haberi ile Bitcoin bugün 59.600 dolardan işlem görüyor. Kasım seçimlerine yaklaşırken Demokratların adayı anketlerde önde bulunuyor. SEC, devam eden kripto baskısını seçimden sonra da sürdüreceğini ima ederek kripto üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Kripto Piyasası Sarsılıyor: 60.000 Doların Altında Yeni Dip Mi Bekliyor?

Kripto Piyasası Sarsılıyor

Tüm bu gelişmeler yatırımcı iştahını baltalıyor. Nagato takma isimli kripto analisti, kapsamlı bir değerlendirmede paylaştığı grafikte, piyasada “patlayıcı bir 4. çeyrekten önceki son büyük sarsıntıya” hazırlanıldığını belirtiyor. Bazı analistler, Bitcoin’in genel yükseliş yapısını geçersiz kılabilecek düşüş hedefleri paylaşıyor. Ancak Nagato, bu görüşe katılmıyor.

Kripto Piyasası Sarsılıyor: 60.000 Doların Altında Yeni Dip Mi Bekliyor?

Uzman Görüşleri

Nagato, Bitcoin’in Eylül ayında 53.000 dolar civarında dip yaptığını ve şimdi daha yüksek bir dip oluşturma sürecinde olduğunu düşünüyor. 60.000 ile 57.000 dolar arası destek seviyesini koruması durumunda paniğe kapılmaya gerek olmadığını ve 40.000 dolara doğru bir düşüşün olası olmadığını söylüyor. “Uptober” başlamadan önce, yukarıda belirtilen seviyeler kümesinde bir mini sarsıntı yaşanabileceğini belirtiyor.

DXY ve UNI Coin Yorumu

Kendi layer2 ağının test sürecini başlatması nedeniyle UNI Coin bugün yükseliş kaydetti. Ancak Altcoin Sherpa, fiyatın belirli bir aralığı geçene kadar pozisyon almayı düşünmediğini belirtiyor. 3 yıldır devam eden konsolidasyonun onu temkinli olmaya ittiğini söylüyor. Benjamin Cowen ise gözünü DXY grafiğine çevirdi. Daha önce belirtildiği gibi Bostic, faiz indirimlerine iki toplantından birinde verilere bağlı olarak ara verilebileceğini söylemişti. Bu mesaj da kripto piyasasında düşüşe neden oldu çünkü Bostic güvercin duruşuyla biliniyor.

Kripto piyasası, son günlerde yaşanan düşüşle sarsılıyor. Bitcoin 60.000 doların altına geriledi ve altcoinlerde de benzer bir düşüş yaşanıyor. Uzmanlar, piyasada bir düzeltme olduğunu ve önümüzdeki haftalarda daha fazla düşüş olabileceğini söylüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir