USD34,23
EURO37,07
JPY0,226200
RUB0,353300
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.009,50
BTC67.716,60
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hakkari’de 20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı

Hakkari’de 20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı

Hakkari'de 20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı
Hakkari'de 20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı
service

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan öğretmen Cahit Çakmakçı, yaz tatilinde köyünde çiftçilik yaparak 20 kiloya ulaşan dev karpuzlar yetiştirdi.

Dev Karpuzlar Köylüyü Şaşırttı

Yüksekova ilçesi, bu yıl tarım ürünleri açısından bereketli bir sezon geçiriyor. Çiftçiler, iyi verim elde ettikleri için memnun. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünde yaşayan Cahit Çakmakçı, yaz tatilini köyünde geçirerek çiftçilikle uğraşmayı tercih ediyor.

Hakkari'de 20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı

20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı

Çakmakçı, okul döneminde öğrencilerine başarı kazandırmanın yanında, tatilini de verimli geçirerek tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi faaliyetlerle ilgileniyor. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı karpuz fidelerini ilkbaharda ekimini yapan Çakmakçı, emeklerinin karşılığını 20 kiloya ulaşan dev karpuzlarla aldı.

Hakkari'de 20 Kiloluk Karpuzlar: Öğretmenin Başarısı

Çiftçiliğe Özendirme

Çakmakçı, emeğinin karşılığını aldığını belirterek, “Bir öğretmen isterse her şeyi başarır” diyerek herkesi tarıma yönelmeye davet etti. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Çakmakçı’nın başarısını tebrik ederek herkese örnek bir öğretmen olduğunu vurguladı.

Cahit Çakmakçı, yaz tatilinde köyünde yetiştirdiği 20 kiloluk karpuzlar ile hem başarısını gösterdi hem de herkese tarıma olan ilgisini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir