USD34,28
EURO37,52
JPY0,230300
RUB0,357900
GBP44,85
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.929,92
BTC62.147,62
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD Bankaları İyi Haberlerle Bilançolarını Açıkladı: JPMorgan %16’lık Kazanç Beklentisinin Üzerinde

ABD Bankaları İyi Haberlerle Bilançolarını Açıkladı: JPMorgan %16’lık Kazanç Beklentisinin Üzerinde

ABD Bankaları İyi Haberlerle Bilançolarını Açıkladı: JPMorgan 'lık Kazanç Beklentisinin Üzerinde
ABD Bankaları İyi Haberlerle Bilançolarını Açıkladı: JPMorgan %16'lık Kazanç Beklentisinin Üzerinde
service

ABD’de banka bilanço sezonu, JPMorgan Chase & Co.’nun beklentilerin üzerindeki sonuçlarıyla pozitif bir başlangıç yaptı. Bankanın üçüncü çeyrekteki net faiz gelirinde sürpriz bir artış yaşanırken, yatırım bankacılığı ve hisse senedi aracılık taraflarında da önemli kazançlar elde edildi. Bu gelişmeler, ABD’de faiz oranlarının düşmeye devam edeceği beklentilerine rağmen sektörün geleceğine dair umutları artırıyor.

JPMorgan Kazanç Beklentilerini Aştı

JPMorgan Chase & Co.’nun üçüncü çeyrekteki net faiz gelirinde sürpriz bir artış yaşandı. Yatırım bankacılığı ücretleri yüzde 31 artarak yüzde 16’lık kazanç tahminlerini aştı. Hisse senedi aracılık tarafı da yüzde 27’lik bir gelir artışı kaydetti.

ABD Bankaları İyi Haberlerle Bilançolarını Açıkladı: JPMorgan 'lık Kazanç Beklentisinin Üzerinde

Kredi Temerrütleri İçin Karşılık Ayrılması

JPMorgan Chase’in net kârı, potansiyel kredi temerrütleri için ayrılan karşılıklar nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre geriledi. Ancak bu gerileme piyasada olumsuz algılanmadı.

ABD Bankaları ve Faiz Oranları

ABD’de faiz oranlarının düşmeye devam edeceği beklentilerine rağmen, JPMorgan’ın güçlü sonuçları, sektörün geleceğine dair umutları artırdı.

JPMorgan Chase’in güçlü sonuçları, ABD’de banka bilanço sezonunun pozitif bir başlangıç yaptığını gösteriyor. Yatırım bankacılığı ve hisse senedi aracılık taraflarında kaydedilen önemli artışlar, sektörün geleceğine dair umutları artırırken, faiz oranlarının düşmeye devam edeceği beklentisi, bu olumlu gidişatı destekliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir