USD34,28
EURO37,51
JPY0,230600
RUB0,357900
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.933,18
BTC62.308,93
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari Ücret Tartışması: Türk-İş’ten ‘Erken’ Açıklaması

Asgari Ücret Tartışması: Türk-İş’ten ‘Erken’ Açıklaması

Asgari Ücret Tartışması: Türk-İş'ten 'Erken' Açıklaması
Asgari Ücret Tartışması: Türk-İş'ten 'Erken' Açıklaması
service

Deutsche Bank’ın geçen hafta yayımlanan raporunun ardından gündeme gelen asgari ücret tartışmalarına Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’dan yanıt geldi. Atalay, asgari ücretin konuşulması için erken olduğunu belirterek, ‘4 ay evvel asgari ücreti konuşmaya başladığınız zaman ev sahibi de markette zam yapmaya devam ediyor’ dedi.

Asgari Ücret Konuşulması İçin Erken

Atalay, asgari ücretin konuşulması için erken olduğunu vurgulayarak, ‘Asgari ücretin ne olacağı konusunda kamuoyunda tartışmalar var. Ancak, 4 ay evvel asgari ücreti konuşmaya başladığınız zaman ev sahibi de markette zam yapmaya devam ediyor. Bu nedenle, asgari ücretin konuşulması için şu an erken olduğunu düşünüyorum.’ dedi.

Asgari Ücret Tartışması: Türk-İş'ten 'Erken' Açıklaması

Emek Buluşması Mitingi

Konfederasyon genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında Atalay, 20 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek ‘Emek Buluşması Mitingi’ hakkında bilgi verdi. Mitingin, çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek amacıyla tüm çalışanların ve emeklilerin katılımıyla yapılacağını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, konunun konuşulması için erken olduğunu vurguladı. Atalay, 20 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek ‘Emek Buluşması Mitingi’ne tüm çalışanları ve emeklileri davet etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir