USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.693,04
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonu Vadesi: Kripto Piyasaları Dalgalanacak mı?

1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonu Vadesi: Kripto Piyasaları Dalgalanacak mı?

1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonu Vadesi: Kripto Piyasaları Dalgalanacak mı?
1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonu Vadesi: Kripto Piyasaları Dalgalanacak mı?
service

1,1 milyar dolarlık Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin vadesi bugün sona eriyor ve bu durum kripto piyasalarında önemli dalgalanmalara neden olabilir. Özellikle Bitcoin’in 60.000 doların altına inmesinin ardından, bu vade sonu kısa vadeli fiyat hareketleri yaratabilir. Ayrıca, 510,08 milyon dolar değerinde Ethereum opsiyonunun da vadesi dolacak. Kripto para traderları, bu bekleyişin ortasında potansiyel dalgalanmalara hazırlanıyor.

Bitcoin ve Ethereum Dalgalanmaya Hazırlanıyor!

Son zamanlarda kripto piyasalarında gözlemlenen dalgalanmaların boyutu artıyor. Bazı veriler, bu dalgalanmaların devam edebileceğine işaret ediyor. Bugün vadesi dolacak Bitcoin ve Ethereum sözleşmelerinde, geçen haftaya kıyasla önemli bir artış var. Deribit’teki verilere göre, 18.271 Bitcoin opsiyon sözleşmesinin vadesi 0,90 put/call oranıyla dolacak. Lider kripto para için maksimum acı noktası 62.000 dolar. Ayrıca, 212.175 Ethereum opsiyon sözleşmesinin vadesi bugün dolacak. Opsiyonlarda put/call oranı 0,40. Kripto para için maksimum acı noktası ise 2.450 dolar.

1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonu Vadesi: Kripto Piyasaları Dalgalanacak mı?

Süresi Dolan Bitcoin Opsiyonları

Bitcoin için, süresi dolan opsiyonlar, kısa bir süre 60.000 doların altına düştükten sonra genel olarak yükseliş eğilimine işaret ediyor. Maksimum acı noktası 62.000 dolar olan kripto para, şu anda 60.612 dolardan işlem görüyor. Ayrıca, kullanım strike oldukça altında duruyor. Öte yandan, Ethereum 2.407 dolardan işlem görüyor. Bu da maksimum acı noktası olan 2.450 doların altında.

1,1 Milyar Dolarlık Bitcoin Opsiyonu Vadesi: Kripto Piyasaları Dalgalanacak mı?

Her İki Kripto Para Maksimum Acı Noktasının Altında İşlem Görüyor

Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının vadesi yaklaştıkça, her iki varlığın da kendi kullanım fiyatlarına yaklaşması bekleniyor. Bu, opsiyon fiyatlarının en fazla sayıda sözleşmenin (hem alım hem de satım) değersiz olarak sona erdiği strike fiyatları etrafında birleşeceğini öngören Maksimum Acı teorisinin bir sonucu. Genellikle akıllı para olarak adlandırılan büyük kurumlar tipik olarak bu opsiyonları satar. Spot veya vadeli işlem piyasalarında işlem yaparak fiyatı ‘maksimum acı’ seviyesine doğru itmek için bir teşvikleri vardır. Bu strateji, karşı tarafları olan opsiyon alıcılarının en fazla değeri kaybetmesine neden olur. Vade sonuna doğru, her iki kripto para fiyatının da bu maksimum acı noktalarına doğru yönelmesi mümkün. Ancak fiyatlar üzerindeki baskı, opsiyonların vadesi dolduktan sonra azalacaktır. Şu anda, BTC ve ETH üzerine satım opsiyonu satın alanlar bundan faydalanmaya hazır görünüyor. Mevcut piyasanın düşük performans göstermesiyle, opsiyon satıcıları kayıplarını azaltmak için muhtemelen fiyatları yukarı doğru itecektir. Karlı bir satış, mevcut varlık fiyatının kullanım fiyatının altında olduğu anlamına gelir. Ayrıca, sahiplerinin piyasanın sunduğundan daha iyi bir fiyattan satış yapmasını sağlar.

Kripto Piyasasında Değişimin Eli Kulağında!

Greeks.live’daki analistler, bu piyasa değişimi yeni ticaret fırsatları yaratabileceğinden yatırımcılara tetikte olmalarını tavsiye ediyor. Sektördeki son zayıflığın stratejik hamleler için elverişli koşullar yaratması olası. Analistler ayrıca, piyasadaki son durgunluğun Bitcoin’in düz zımni oynaklık (IV) göstermesine yol açtığını belirtiyor. Bu durum, düşük seviyeden orta ve uzun vadeli call’ler için ideal. Ayrıca, blok çağrı ticareti bu hafta giderek daha aktif hale geldi. Bu bağlamda analistler, kriptonun 60.000 dolar seviyesini zayıflatmaya devam etmesi ve ETH’nin 2.300 dolarlık uzun vadeli destek hattına yaklaşmasıyla birlikte, piyasada bir değişimin eli kulağında olabileceğini söylüyor. Bu yılın dördüncü çeyreğinin ilk iki haftası zayıf geçti; opsiyon piyasası da daha depresif. Mevcut opsiyon pozisyonu 2023’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Ancak durgun bir piyasa aynı zamanda yeni ticaret fırsatları da doğurur.

1,1 milyar dolarlık Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin vadesi, kripto piyasalarında önemli bir olay olarak kabul ediliyor ve bu durumun fiyatlarda dalgalanmalara yol açması bekleniyor. Kripto yatırımcıları, bu kritik dönemde piyasadaki hareketleri yakından takip etmeli ve olası fırsatları değerlendirmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir