USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.751,76
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Özgür Demirtaş’tan Vergi Paketine 3 Maddede Tepki: ‘Yalan mı?’

Özgür Demirtaş’tan Vergi Paketine 3 Maddede Tepki: ‘Yalan mı?’

Özgür Demirtaş'tan Vergi Paketine 3 Maddede Tepki: 'Yalan mı?'
Özgür Demirtaş'tan Vergi Paketine 3 Maddede Tepki: 'Yalan mı?'
service

CHP Milletvekili Özgür Demirtaş, vergi paketinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak paketin içeriğini eleştirdi. Demirtaş, paylaşımında paketin bazı vaatlerinin ‘yalan’ olduğunu belirterek, 3 maddeyi örnek gösterdi.

Demirtaş’tan Vergi Paketine Tepki

Demirtaş, paylaşımında, ‘Bu vergi paketiyle ilgili vaatlerin çoğunun yalan olduğunu düşünüyorum. İşte üç örnek: 1. Yüksek gelirlilerin vergilerinin artacağı söylenmişti, ancak vergi indirimleriyle birlikte yüksek gelirlilerin vergileri aslında azalacak. 2. Orta gelirlilerin vergilerinin azaltılacağı söylenmişti, ancak asgari ücrete yapılan zam ile orta gelirlilerin vergileri de artacaktır. 3. KDV indirimlerinin ekonomiye canlandıracağı söylenmişti, ancak KDV indirimleri büyük şirketlerin karlarını artıracak, tüketicilerin cebine ise çok az bir fayda sağlayacaktır.

Özgür Demirtaş'tan Vergi Paketine 3 Maddede Tepki: 'Yalan mı?'

Vergi Paketinin Eleştirileri

Demirtaş’ın paylaşımı, vergi paketine ilişkin eleştirileri bir kez daha gündeme getirdi. Bazı uzmanlar, paketin düşük gelirlileri ve orta gelirlileri olumsuz etkileyebileceğini ifade ediyor. Diğer uzmanlar ise paketin ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ve yatırımları teşvik edeceğini savunuyor.

Özgür Demirtaş’ın vergi paketine yönelik eleştirileri, paketin toplumsal etkilerine ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi. Paket, hem ekonomistler hem de siyasetçiler tarafından farklı açılardan değerlendirilmeye devam ediyor. Paketin uzun vadeli etkileri ise zamanla ortaya çıkacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir