USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.590,52
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. SEC, 5 Altcoin İçeren Kripto Şirketine Dava Açtı!

SEC, 5 Altcoin İçeren Kripto Şirketine Dava Açtı!

SEC, 5 Altcoin İçeren Kripto Şirketine Dava Açtı!
SEC, 5 Altcoin İçeren Kripto Şirketine Dava Açtı!
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir kripto şirketi olan Cumberland DRW LLC’yi kayıtsız kripto ticareti yapmakla suçlayarak bir dava açtı. SEC, Cumberland’ın 2018 Mart’tan bu yana tescilli platformu Marea’da kripto menkul kıymetlerinde yasadışı satıcı olarak faaliyet gösterdiğini iddia ediyor.

SEC, Cumberland’i Suçluyor ve Bu Altcoinler İçin ‘Menkul Kıymet’ Diyor!

SEC şikayetinde, Cumberland’ın en azından 2018 Mart’tan bu yana kayıtsız bir borsa olarak hareket ettiğini söylüyor. Ayrıca, kendi yorumuna göre menkul kıymet olarak sınıflandırdığı kripto varlıkları alıp sattığını iddia ediliyor. Dahası SEC, Cumberland’in farklı kripto paralara yatırımları teşvik etmek için araştırma raporları ve güncelleme e-postaları kullandığını ileri sürüyor. SEC’in iddialarında Polygon (POL), Solana (SOL), Cosmos (ATOM), Algorand (ALGO) ve Filecoin’in (FIL) menkul kıymet olarak geçiyor.

SEC, 5 Altcoin İçeren Kripto Şirketine Dava Açtı!

Menkul Kıymet Olarak Kripto Konusunda SEC Pozisyonu

SEC’in Kripto Varlıkları ve Siber Birimi (CACU) Başkan Vekili Jorge G. Tenreiro, kripto satıcılarının SEC’e kayıt yaptırmaları gerektiğini söylüyor. Bu bağlamda, “Federal menkul kıymetler yasaları, tüm menkul kıymet satıcılarının Komisyona kaydolmasını gerektiriyor. Yani, kripto varlık piyasalarında faaliyet gösterenler de istisna değil.” diyor.

Ripple ve Crypto.com, SEC’e Karşı Çıkıyor

SEC, Cumberland’i ‘dünyanın önde gelen likidite sağlayıcılarından biri’ olarak tanıttığı için suçluyor. SEC’e göre Cumberland, yatırım sözleşmeleri olarak kabul edilen kripto varlıklarının üçüncü taraf borsalarında düzenli olarak alım satımını yapıyor. SEC, bu faaliyetin firmayı bir menkul kıymet satıcısı haline getirdiğini ve kayıt yaptırmamasının 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 15 (a) Bölümünü ihlal ettiğini savunuyor.

SEC’in Kriptoya Yaklaşımı Tartışılıyor

Kripto endüstrisinin dijital varlıklara emtia muamelesi yapılması gerektiği yönündeki argümanlarına rağmen, düzenleyici kurum birçok kripto varlığın menkul kıymetlerin yasal tanımını karşıladığını savundu. Bu dava, SEC’in kripto piyasasına yönelik daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçası.

Ripple, Altcoinler Konusundaki Düzenlemeye Karşı Çıkıyor

SEC, davayı, ABD Illinois Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde açtı. Ayrıca ajans, kalıcı ihtiyati tedbir, haksız kazançların affedilmesi, ön yargılı faiz ve sivil cezalar istiyor. Sonuç olarak bu dava, kurum ile kripto endüstrisindeki kilit oyuncular arasındaki artan sürtüşmeye katkı sağlıyor.

Crypto.com, SEC’e Dava Açtı

Düzenleyici kurumla yasal bir mücadele içinde olan Ripple, kısa süre önce Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun XRP tokenini bir menkul kıymet olarak sınıflandırmasına itiraz eden bir çapraz temyiz başvurusunda bulundu. Bunun üzerine Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ajansın Cumberland’e yönelik yaptırım kararını eleştirerek bir paylaşım yaptı: “Çağrılar evin içinden geliyor… Komiser Uyeda SEC’in kriptoya yaklaşımını bir felaket olarak nitelendiriyor. Ve tam da bu sırada ajans Cumberland’e kayıtsız bir menkul kıymet satıcısı olarak faaliyet gösterdiği için dava açıyor. Bu sirkin sona ermesi gerekiyor.”

SEC, Cumberland DRW LLC’yi kayıtsız kripto ticareti yapmakla suçlayarak bir dava açtı. Bu dava, SEC’in kripto piyasasına yönelik daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçası ve kurum ile kripto endüstrisindeki kilit oyuncular arasındaki artan sürtüşmeye katkı sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir